skazaniq-za-ledenata-planina

Александър Драганов представя своите Сказания

Официалната премиера на „Сказания за Ледената планина“ от Александър Драганов и изд. „Гаяна“ е на 14 октомври.

skazaniq-za-ledenata-planina-cЛидерът на „Цитаделата“ и авторът на редица разкази и преводи в сферата на фантастиката, Александър Драганов, издаде своята втора самостоятелна книга – „Сказания за Ледената планина“. Тя се разпространява от самия него, като можете да си я поръчате през фейсбука му или пък да си я купите на официалната премиера.

“Сказания за ледената планина” е историята на елфа Алтиарин, магьосницата Лерта и вампира Римиел, трима герои, които се изправят едновременно срещу жестоките инквизитори на хората, страховитите обитатели на странния град Иррхас-Аббат и орден от загадъчни пилигрими, владеещи сили, с които изкривяват самата реалност.

Книгата включва разказите “Елфът от планината” и “Лихваря”, публикувани за пръв път преди години в сборника “Мечове в леда”, както и “Водопадът на зората”, роман, който за пръв път излиза на хартия.

„Тъмният силует на черния елф се очертаваше като сянка на утринните лъчи. Въпреки това острите очи на вампира с лекота различиха чертите му – фини, но волеви, досущ като на дъщеря му. Точно сега тъмните му очи блестяха гневно, а черният плащ бе отметнат, така че да разкрива дългия и тънък меч, с който елфът се бе въоръжил.“

Премиерата ще се състои в Книжен център „Славейков“ (едно страхотно място за феновете на книгите-игри и фантастиката като цяло, което прави много, за да популяризира българските творци) на 14 октомври от 19:00.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата