roanoke-1

American Horror Story подновен за седми сезон

Разработва се и отделен, таен сезон от един сценарист.

Маркетинговата стратегия за тазгодишния сезон на American Horror Story надмина по успех и предишните. Без нито един трейлър да излезе предварително и в условията на строга конфиденциалност, зрителите не знаеха каква ще е темата на сезона до самата му премиера. Материал обаче все пак имаше, под формата на мистериозни тийзъри, повечето от които нямаха връзка с шести сезон, но както винаги бяха интересно направени. Явно експериментът е бил успешен, защото FX е доволна от постигнатите рейтинги и е поръчала още един сезон на „Зловеща семейна история“ – седми поред.

ahsseason6American Horror Story: My Roanoke Nightmare (доскоро известен само като ?6) разчупва формата на сериала като представя историята си под формата на риалити шоу. Много от феновете предполагат, че това ще бъде важно и за сюжета, а не е просто опит за разнообразяване (или за ретардация на историята, която, както обикновено, не изобилства от оригинални хрумвания). Така или иначе, сезонът се смята за успех, въпреки че засега рейтингите му са с една идея по-ниски от миналогодишните (което продължава тенденцията на спад от година на година) и въпреки че все още имат да излизат 7 епизода до края (ако се запази традицията, рейтингите ще продължат да спадат до средата, след което ще се задържат на едно ниво и ще се повишат отново за финалния епизод – това със сигурност е известно на продуцентите, но явно не ги притеснява). Традиционно, сериалът се представя силно и на наградите Еми (въпреки че тази година остана със сравнително малко статуетки), което също е фактор за добрата новина.

Управителят на FX коментира решението на телевизията по следния начин: „Раян, Брад и техният екип от невероятни сценаристи (Раян Мърфи и Брад Фалчук са създатели и главни сценаристи на сериала – б.а.) продължават да вършат страхотна работа по запазването на „Зловеща семейна история“ безкрайно иновативен, шокиращ и забавен и ние с гордост продължаваме за седма година с тях. Поддържаният успех през 6 сезона доказва колко силно се възприема сериалът от феновете. AHS ни изправя срещу най-дълбоките ни страхове с непостижим стил. Всеки нов сезон е културно събитие, очакван с нетърпение заради своята тематика, визия, актьорски състав и обрати. Благодарим на създателите и техния екип, актьорския състав и всички, които правят AHS толкова необикновен сериал.“

Все още е рано да се каже колко епизода ще има седми сезон и дали отново темата му ще бъде пазена в тайна докрай. Тази година сериите са само 10, докато предишните сезони имаха по 13 или по 12. Целта е да се избегне паузата за празниците, която разкъсва сезона, и да се излъчат всички епизоди наведнъж. Със сигурност това е уточнено с продуцентите от телевизията (както и самата тема), но кога ще стане достъпна информацията за феновете не е ясно.

Междувременно Раян Мърфи обяви друг свой интересен експеримент, свързан със сериала – разработването на таен сезон, който няма да е седмият, а може дори да се заснеме отделно и да се излъчи допълнително към някоя година. Създателят казва следното: „Това е моят таен сезон. Работя с определен сценарист по него и само ние двамата знаем за него. Това е двугодишен проект, за който няма да казвам нищо на никого. Не знам кога ще се излъчи, но е експеримент. Правим го по различен начин – само един човек ще пише сценариите за всички епизоди. Не знам дали ще се получи, но ще опитаме. Може пък и да го направим, да го заснемем и накрая да го зарежем.“ С други думи, няма гаранции за нищо, но поне е хубаво, че Мърфи все още има идеи и енергия за експерименти. А ако един сценарист обработи целия сезон, това може и да се отрази добре – сериалът често е критикуван за разпилян сюжет и лоши развръзки, което би могло да бъде избегнато ако само един човек направи и началото, и средата, и края.

Важното е, че засега можем да бъдем спокойни – феновете на ужаса ще продължат да получават ежегодната си доза зловещи семейни истории от САЩ, а Роаноукският кошмар тепърва ще разкрива тайните си.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата