piratiii

Game of Thrones отново е най-пиратстваният сериал

В ежегодната класация го следват „Живите мъртви“ и „Западен свят“.

Всяка година Torrent Freak публикуват полупрестижна класация за сериалите, които са сваляни нелегално чрез торенти най-много пъти. Досега шампион беше мащабната фентъзи продукция на HBO „Игра на тронове“ и… тази година за пети пореден път отново адаптацията на „Песен за огън и лед“ е на първо място. Сайтът изчислява, че рекордът е 350 000 активни сийдъри за най-сваляния епизод, което се е случило веднага след излъчването на десетата серия.

На второ място, отново по традиция, са „Живите мъртви“. На четвърто и пето са съответно „Светкавицата“ и „Стрелата“, които си разменят позициите спрямо миналата година. На седмо място виждаме „Викинги“, а на осмо – „Луцифер“.

HBO може да се „гордее“ и с друго свое постижение – новият им сериал „Западен свят“ влиза от раз на трето място. Westworld бързо придоби популярност сред пиратите и се нареди сред шампионите.

Класацията се изготвя на базата на данните на сайта от различни тракери. Анализът твърди, че интересът остава същия като миналата година (за разлика от растежите, регистрирани всеки път преди), но това не означава, че пиратството не расте – просто повече хора се пренасочват към нелегални стрийминг сайтове. Забелязва се и повишен интерес към видео-материалите с по-високо качество, вероятно заради подобряването на достъпа до интернет и развитието на технологиите.

Любопитно е, че топ 5 се заема изцяло от фантастични сериали. Това означава, че нашият жанр е най-харесваният сред пиратите! Честито! По случая черпим със спойлерско клипче:

https://www.youtube.com/watch?v=SDvTnvrSllM&t=750s

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата