blade runner 2049

Първи кадри от Blade Runner 2049

Продължението на „Блейд Рънър“ излиза през октомври 2017.

„Блейд Рънър“ (познат у нас още като „Ловец на хуманоиди“) е признат за една от класиките на научната фантастика в киното. Базиран на разказа на Филип К. Дик „Сънуват ли андроидите електроовце?“, филмът на Ридли Скот с Харисън Форд в главната роля се смята за основател на жанра киберпънк и оказва силно влияние върху визиите във филмите след 1982 г.

35 години по-късно класиката най-накрая ще се сдобие с продължение. Този път в главната роля ще е Раян Гослинг, но Харисън Форд ще се завърне като Декард.  Режисьорът вече е Дени Вилньов („Първи контакт“), а сценаристи са Хемптън Фенчър („Блейд Рънър“) и Майкъл Грийн („Зеленият фенер“). Ридли Скот остава като изпълнителен продуцент, като негова е и идеята за историята. В останалите роли са Ана де армас, Робин Райт, Джаред Лето, Баркад Абди, Лени Джеймс, Макензи Дейвис и Силвия Хьокс.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Случващото се в тийзъра изглежда доста мистериозно, но и много зарибяващо. Виждаме първата среща между героите на Гослинг и Форд, в която ни се загатва, че времената, в които Декард е бил млад (2019 г. по сюжета на първия филм) са били доста по-прости от сегашните (2049 г.). Гослинг играе нов ловец на андроиди (или блейд рънър), на име Офицер К. Той се натъква на отдавна забравена тайна и се принуждава да проследи Рик Декард, за да я разкрие. Последният явно е в неизвестност през по-голямата част от 30-те години между двата филма.

Премиерата на „Блейд Рънър 2049“ се гласи за 6 октомври 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата