syfyc

Syfy стават суеверни

Поръчан е нов сериал на име Superstition.

Изображение с име: mario-van-peebles
Марио ван Пийбълс

Американската кабеларка за фантастика продължава да разширява каталога си със свръхестествени сериали. Наскоро оттам обявиха, че са поръчали цял сезон на новия проект „Суеверие“. Сериалът е дело на Марио Ван Пийбълс, който ще пише, режисира и изпълнява роли в поне няколко епизода.

Superstition разказва за семейство Мосли, собственици на единствения погребален дом в градче в Ню Орлиънс и пазители на мрачните тайни и история на поселището. Известно с обитаваните си къщи, издигнатите гробища, странните местни жители и изобилие от необичайни феномени, градчето е и „площадката за приземяване“ на най-мрачните въплъщения на страха, насочвани насам от древно и мистериозно злонамерено същество.

Ван Пийбълс е сравнително уважаван режисьор в САЩ, известен предимно с инди-продукциите си. Има и дълга кариера като актьор в киното и телевизията. Най-близо до фантастиката е бил когато е режисирал откъслечни епизоди на „Имало едно време“, „Последния кораб“ и „Изгубени“, но досега не е имал свой жанров сериал. „Невероятните неща, които правихме за независимото кино, сега можем да правим по телевизията. Това наистина е златна ера за вълнуваща и провокативна телевизия“, посочва той като мотив да се захване със „Суеверие“.

„Superstition е интелигентен и разчупващ границите жанров сериал, богат на свръхестествена митология, включващ ексцентрично семейство, което има необичайна връзка с ниво на съществуване извън нашето, и мрачна сила, която изпраща демони и чудовища да създават кошмарите ни“, казва Бари Гордън, директор на продуцентската компания. „Има много зрители по целия свят, които търсят следващия добър сериал от жанра на American Horror Story, Stranger Things, Supernatural, True Blood, Six Feet Under и др.“

 

Сериалът ще започне снимки догодина, като излъчването му се планира за есента на 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата