gotg2

Трейлър за „Пазители на галактиката 2“

Още хумор, още космически приключения и битки.

Guardians of the Galaxy изненадващо (за някои) се оказа най-добрият филм на Марвел досега, дори знак за светло бъдеще на космическата фантастика. Зрителите отдавна вече чакат продължението, като апетитът им беше подсилен и от тийзъра, излязъл преди няколко седмици. Е, след като минахме през „Доктор Стрейндж“, вече „Пазители на галактиката 2“ официално е следващият филм на Марвел, който ще излезе по кината, като от снощи имаме и първи трейлър, представен на Комик-кон в Бразилия. В него виждаме, че режисьорът Джеймс Гън залага на още от това, което направи първия филм успешен – хумор и космически приключения.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Гвоздеите на програмата са разправиите между Енота и бебето Грут, както и подигравателния смях на Дракс след като новата героиня Мантис (или Богомолката, ако решат да й превеждат името) разкрива тайните чувства и мисли на Питър Куил, наричащ себе си Звездния повелител. Виждаме и някакво отвратително огромно чудовище, с което нашите герои ще се бият. Трейлърът, също като тийзъра, не разкрива почти нищо от сюжета на филма, просто ни показва забавни и напрегнати моменти. Това може и да е лош знак – има малък риск Джеймс Гън да пренебрегне повествованието, за да подсили успешните елементи от първата част и да изроди цялата работа в безсмислена комедия, но този риск е наистина миниатюрен. По-вероятно е маркетинг-кампанията отново да е гениална и да поражда хайп, без да издава нищо от важните неща.

Все пак покрай изказвания на екипа знаем, че в „Пазители на галактиката 2“ Питър Куил ще намери баща си, който ще бъде изигран от Кърт Ръсел – персонажът ще бъде в планетарни мащаби, каквото и да значи това… Междувременно, „дъщерите“ на Танос отново ще се срещнат една с друга, а Пазителите ще се изправят срещу нов злодей – Айеша.

Последно, но не по значение, трейлърът подчертава и завръщането към осемдесетарските мелодии в саундтрака, който помогна на първия филм да се отличи. С други думи, всички съставни части на успеха засега са налице и можем спокойно да очакваме още един хит.

Guardians of the Galaxy vol. 2 излиза на 5 май 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата