rev

Трейлър за Resident Evil: Vendetta

Анимационната поредица на Capcom продължава със случай за Лион Кенеди и Крис Редфийлд.

Следващия месец ще можем да играем Resident Evil VII, която обещава да върне поредицата към хорърските й корени, макар и да не включва нито един от досегашните персонажи в историята. Мнозина геймъри мислят, че принадлежността й към поредицата е само за маркетингови цели, докато реално няма нищо общо с култовите игри от 90-те. Дали това е така или не, предстои да видим, но дори и да е, феновете все пак ще имат на какво да се зарадват – нов анимационен филм с любимите персонажи Крис Редфийлд, Лион Кенеди и Ребека Чеймбърс.

Resident Evil: Vendetta е трети филм от поредицата, която започна с RE: Degeneration и продължи с RE: Damnation. Крис Редфийлд и Ребека Чеймбърс за първи път се появяват в нея, докато Лион беше главен герой във всички компютърни анимации досега. Както ще видите в трейлъра, двамата членове на S.T.A.R.S. не са единствената връзка с първата игра от далечната 1996 г. – виждаме и имение, което много наподобява онова, в което за първи път се сблъскахме със зомби-ужасите, както и самите бавни зомбита, които сякаш бяха позабравени в последниет игри…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Новият злодей се казва Глен Ериъс и е създал нов вирус, превръщаш хората в зомбита. Неговата версия обаче е специална – тя му позволява да се разхожда необезпокояван сред немъртвите, защото те могат да различат приятел от враг… Виждаме, че по някое време той ще отвлече Ребека, а Крис и Лион ще трябва да я спасяват. Да се надяваме Ребека да не свърши като Джил Валънтайн в игрите…

Доколкото предишният филм послужи като предистория на Resident Evil 6, феновете се надяват новият да направи същото за RE7. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като със сигурност знаем, че Лион няма да се появи в новата игра, дори и за другите все още да има миниатюрен шанс. Ясно е обаче, че историята ще бъде част от канона на поредицата, така както и при предишните филми.

Resident Evil: Vendetta излиза в Япония на 27 май 2017 г. Да не се бърка с филма Resident Evil: The Final Chapter, който ще завърши поредицата на Пол Андерсън с Мила Йовович в главната роля на 27 януари 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата