Чъки продължава да коли и да беси

Обявиха шести филм от поредицата, наречен „Култът на Чъки“.

Не са много емблематичните хорър поредици от 90-те, които да са живи и днес, но такива има, макар и в по-скромна форма на съществуване. Куклата-убиец Чъки е един от символите на жанра и тази година тя се завръща.

Поредицата започва с „Детска игра“ от 1988 г., когато Чъки е представен като зловещ сериен убиец, чийто дух е затворен в кукла. В следващите два филма играчката, с която никой не бива да си играе, преминава в малко по-комедиен вид, убивайки с кеф и подигравки. Четвъртият филм обаче, „Булката на Чъки“ от 1998 г., извисява абсурда на нови нива, а „Семето на Чъки“ от 2005 г. направо прекалява, с което отблъсква повечето фенове на поредицата. За щастие, през 2013 г. поредицата се завърна успешно с „Проклятието на Чъки“. Въпреки че филмът не мина по кината, феновете намериха начин да го гледат и го харесаха. Така приходите се оказаха достатъчни за нов, седми филм – „Култът на Чъки“.

Ето какво гласи официалното резюме на сюжета: „Затворена в лудница за последните четири години, Ника Пиърс е убедена, че тя, а не Чъки, е убила цялото си семейство. Но когато психиатърът й прилага нов терапевтичен метод за лечение – доста позната усмихната кукла – из лудницата започват брутално да бъдат избивани пациенти и лекари. Това отърсва Ника от унеса и я кара да се зачуди дали всъщност не е съвсем нормална. На помощ й се притича Анди Баркли, вече порасналият оцелял от „Детска игра“. Но Чъки също има помощник – неговата булка Тифани е готова на всичко, колкото и да е смъртоносно или извратено, за да помогне на обичната си дяволска кукла“.

Сценаристът и режисьор Дон Манчини продължава да е главното действащо лице зад кадъра на своята поредица, а завръщането на Фиона Дуриф, Алекс Винсънт и Дженифър Тили от предишните филми е изненадващ и приветстван ход. Все още не е ясно защо точно в заглавието се говори за култ, но определено звучи добре. Снимките започват следващата седмица, а филмът се гласи да излезе директно на дигитални носители наесен.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Неочаквано свежо филмче, също като петата част. Това е от малкото хорър поредици на миналото, които все още са ми интересни. Не мога да му дам точки за най-добър филм на годината, но определено е добър. Обожавам как сценарият те дразни, отлага убийството, кара те да гадаеш кой ще бъде следващият и как точно ще си замине той. Чъки се кефи на макс, което много развеселява. И дори бях забравил, че убийцата от Дърк Джентли ХДА играе жертвата тук! Филмът е евтин, краят е малко тъп, очаквах повече кървища да има, но все пак препоръчвам.