Fox ни готви два нови сериала

The Passage ще накара света да вампиряса, а все още ненаименуван проект ще разшири вселената на Х-мен.

Кабелното разклонение на американската ефирна телевизия Fox вече е предприела стъпки да увеличи аудиторията си със зрелищен вампирски сериал (The Strain) и телевизионна интерпретация на елементи от комиксовата вселена на Х-мен (Legion). Сега каналът-майка ще последва примера и ще разработи свои собствени продукции в същия стил.

Засега е сигурно, че по Fox ще върви нов Х-мен сериал, за който вече е поръчан цял сезон, макар и още да не му е измислено име (за момента го водят като „Marvel Action-Adventure Series“). Главен сценарист ще бъде Мат Никс (Burn Notice), а връзката му с филмите ще бъде доста по-здрава, отколкото на „Легион“. Сюжетът ще следва двама обикновени родители, чиито деца развиват мутантски суперсили. Родителите трябва да защитят отрочетата си, докато те се научават да боравят с необикновените си способности във враждебния свят. Според слуховете, стражите също ще се появят в сериала, макар и в по-различен вид, отколкото в „Х-мен: Дните на бъдещото минало“. Не е известно къде в историята на филмите ще пасне сериалът, но кинопоредицата така или иначе си позволява доста творческа свобода, тъй че най-много новият проект да се развива в трета отделна времева линия, за да не противоречи на нищо от големия екран.

С потенциал да се превърне в сериал е и проект на Ридли Скот – засега е поръчан само пилотен епизод. Става дума за тв-адаптация на трилогията от Джъстин Кронин „Проходът“ (издадена у нас от изд. „Интенс“). „Проходът“, „Дванайсетте“ и „Град на огледала“ са бестселъри в САЩ, представиха се добре и у нас. Правата за филмирането са закупени още от 2007 г. (три години преди първият роман да излезе) с идеята да се заснеме кинофилм, но късно миналата година се взе решение за сериал. Ридли Скот няма да режисира, а ще бъде само изпълнителен продуцент. Стола на режисьора ще заеме Мат Рийвс („Войната за планетата на маймуните“). Сценарий за пилота ще напише Лиз Хелдънс, а авторът на книгите ще помага на проекта. Ако начинанието се окаже успешно, то вероятно ще гледаме първи сезон още наесен, което ще ни дойде таман, след като „Напаст“ излъчи последния си, четвърти сезон по FX през лятото.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |