me-prey

Нови трейлъри за Mass Effect: Andromeda и Prey

Космосът ни очаква.

Една от игрите за тази година, очаквани с най-голямо нетърпение, е Prey – нещо между римейк и продължение на оригиналната игра, чието продължение Prey 2 така и не се реализира. Главният герой тук е Морган Ю, който се буди на борда на космическата станция Талос 1. Той е обект на експеримент, който може да промени човечеството завинаги. Но, разбира се, експериментът е провал, а космическата станция, орбитираща Луната, бива превзета от враждебни извънземни. За да оцелее Морган и да разкрие мрачните тайни на Талос 1 и собственото си минало, геймърите ще трябва да използват собствения си ум, оръжията и инструментите, разпръснати из станцията, както и уникалните способности на героя, за да победят извънземните. Събитията се развиват през 2032 година – ако ви се струва твърде раничко за такива напреднали космически станции, то е защото в света на играта Джон Кенеди никога не е бил застрелван, поради което САЩ са наливали повече пари в космическата си програма и са постигнали по-голям прогрес.

Bethesda Softworks бележат големи успехи напоследък, както с първия Prey, така и с двата Dishonored. Дали серията от похвали ще продължи и с новия Prey? Потребителите на Xbox One, PlayStation 4 и PC ще разберат на 5 май, когато е премиерата на играта. Дотогава – вижте новия геймплей трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Друго много важно заглавие е Mass Effect: Andromeda. И докато за Prey има някакви съмнения дали ще се справи с големите очаквания към нея, то за МЕ: Andromeda никой не се съмнява, че ще достави очакваното удоволствие (стига да не се налага да завършва историята на персонажите си – BioWare имат проблем в този аспект, както ME 3 доказа). Главният герой, Райдър, не е военен, но ще му се наложи да се научи на бой доста бързо. 600 години след инвазията на Жътварите в първата трилогия, човечеството е готово да колонизира нови светове. Това е и целта на семейство Райдър, изпратено в галактиката Андромеда с още 20 000 души да намерят гостоприемна „Нова Земя“. Набелязаната им цел е „Хабитат 7“, която ще ги снабди с ресурсите за изследователската мисия.

Много от познатите раси се завръщат, но с нови представители, които ще придружават играчите в мисиите им. Новият злодей хич не изглежда фен на колонизаторите, но как ще се справим с него вероятно ще си зависи от нас и изборите, които ще направим по време на игра. Mass Effect: Andromeda излиза на 21 март за PlayStation 4, Xbox One и PC.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата