charmed

Рестартират „Чародейките“

The CW правят нова версия на сериала за младите вещици, чийто сюжет ще се развива през 70-те.

Изображение с име: 936full-charmed-posterОтдавна се говори за римейк на популярния тийн-сериал от края на миналия и началото на този век, Charmed. Той издържа цели 8 сезона, последният от които завърши преди 10 години – през 2006 г. През периода си на излъчване, „Чародейките“ омагьоса милиони зрители по целия свят, а по него бяха направени комикси, книги, игра и други адаптации. Може дори да се каже, че е култова класика.

Сега възраждането му вече е официално, а телевизията, поръчала пилотен епизод за римейка, е The CW. Тя е известна с тийн-драмите си, като наскоро се опита да постигне нещо вещерско с The Secret Circle, но се наложи да го спре след само един сезон. Новият опит има солидно име зад гърба си, така че има по-големи шансове за успех.

Концепцията за новата интерпретация определено е неочаквана. Според замисъла, въпреки че старите Charmed живяха в тогавашното настояще, новите ще се върнат през 1976 г. Именно тогава три момичета (без семейна връзка помежду си), Ани, Тина и Пейдж, ще открият вещерските си способности.

Екипът на сценаристите се състои изцяло от жени – Джесика О`Тул, Ейми Рардин и Джени Снайдър, които вече постигнаха успех с нефантастичния сериал Jane the Virgin по същата телевизия. Разработката още е на много ранен етап, така че не се знае кои актриси ще участват – старите чародейки със сигурност няма да са в главни роли, а може и въобще да не се появят (поне не и като същите героини). Въпреки това, две от актрисите вече реагираха с положителни туитове на новината – Холи Мари Комс пожела успех на новия проект, а Алиса Милано се възползва от възможността отново да благодари на феновете и да ги похвали за тяхната лоялност.

Мнозинството от феновете няма много доверие на римейка, но все пак ще му даде шанс, ако изобщо прескочи фазата на пилотния епизод. След 10 години без магия, шансът да се завърнеш в тази вселена е твърде изкушаващ.

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата