1 коментар
pojarnikarq t

Излезе „Пожарникаря“ на Джо Хил

Издателство „Ибис“ пусна на български най-добрия хорър на миналата година според читателите на Goodreads.

Изображение с име: pojarnikarqGoodreads е може би най-голямата социална мрежа, ориентирана към четящите хора по света. Затова и препоръката от нейните потребители трябва да се взима на сериозно. В случая, тяхното мнение е, че „Пожарникаря“ на Джо Хил е най-добрият хорър за 2016 г. Родното издателство „Ибис“ не загуби време и ни направи съпричастни с българската му версия по-малко от година след излизането на романа в САЩ.

Никой не знае откъде се е появил вирусът. Според едни е пуснат от ИДИЛ, използвайки спори, създадени в Русия през осемдесетте години. Според други – от голяма петролна компания, впоследствие откраднат от християнска секта. И докато всички спорят за причината, светът гори.

Вирусът се разпространява като пожар из цялата страна, покосявайки градовете един по един. Докторите го наричат Draco incendia trychophyton. За всички останали е просто драконовата люспа – изключително заразна, смъртоносна спора, която бележи телата на гостоприемниците си с красиви черно-златисти ивици, преди да ги възпламени. Заразените са милиони и постоянно се увеличават. Няма лек. Никой не е в безопасност.

Крематорите – членове на въоръжена групировка – обикалят улиците и изтребват онези, които носят спората.

Един мъж, наричащ себе си Пожарникаря, скита из руините на Ню Хампшър. Заразен с драконовата люспа, но научил се да контролира огъня вътре в себе си, той използва силата си като щит и оръжие, за да помага на онеправданите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата