Нов сериал ще допълни DC/CW вселената

Black Lightning се присъединява към Arrow, The Flash, Supergirl и Legends of Tomorrow.

През есента на миналата година се чу новината, че Грег Берланти, архитекта на DC-комиксовата вселена по The CW, ще адаптира още един супергерой от комиксите за телевизията – „Черната светкавица“. Идеята обаче беше малко странна – чернокожият герой да оглави свой собствен сериал по Fox, който да не е свързан със „Стрелата“ и компания. Сега се оказва, че Fox са се отказали от проекта (вероятно защото имат достатъчно жанрови сериали в развитие) и Берланти ще го пренесе на много по-подходящо място – при останалите. CW е поръчала пилотен епизод, като е много вероятно да поръча и цял сезон.

Новината определено е добра за феновете, които нямат нищо против вселената да се разширява все повече и повече. С пет сериала на сезон ще има достатъчно материал за по един нов епизод във всяка работна вечер през над 20 седмици от годината. Също така, голямото пресичане миналата година показа, че героите от четирите съществуващи сериала са най-силни (и интересни) когато са заедно. От друга страна, дали пък така вселената няма да се пренасити, а на зрителите да им писне?

Тук трябва да отбележим, че тази Черна светкавица (Black Lightning) не е онази Черна светкавица (Black Flash) от втори сезон на „Светкавицата“. Въпреки потенциала за объркване, вторият персонаж също се завърна, но в „Легендите на утрешния ден“, където явно ще бъде част от нова голяма история. Успех на феновете и преводачите в ориентирането из върволицата от сюжети, стига, разбира се, плановете на Берланти за пети сериал да се реализират.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Петков

Как не им писна от едно и също, не знам.