kalots

Нов трейлър за „Крал Артур: Легендата за меча“

Гай Ричи е заснел епично фентъзи.

Легендата за крал Артур не е най-неизвестната в световната митология, да не кажем, че е от най-често експлоатираните за филми и сериали. Въпреки че на много хора вече им е писнало да гледат различни нейни интерпретации, Гай Ричи („Мъжът от U.N.C.L.E“, „Две димящи дула“) вярва, че още има как тя да бъде привлекателна за зрителите. Като режисьор и сценарист Ричи определено е интересен за публиката, така че има основание да му се доверим.

Неговата версия за „Крал Артур: Легендата на меча“ ще представлява епично фентъзи с малко по-модерен привкус, поне откъм саундтрак, дрехи и маркетинг. Възможно е и рекламите да ни лъжат за атмосферата на филма, но по-добре да не е така – имаме нужда от нещо различно, а не просто копие на „Снежанка и Ловеца“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Чарли Хънам от „Огнения пръстен“ играе (бъдещия) крал Артур, който е прекарал детството си на улицата, в неведение за предначертаната си благородна съдба. Той обаче ще извади Екскалибур и ще си върне трона от окупиралия трона Вортигерн (Джъд Лоу, който вече свикна да играе властни хора след „Младия папа“). По пътя ще мине през редица приключения и зрелищни фентъзи изпитания, като някъде в историята ще се намеси и героинята Елза на Кейти МакГрат – Кейти вече има опит с познатата легенда, тъй като игра злата магьосница Моргана в сериала „Мерлин“.

Предстои да разберем дали налятите в този епос пари ще бъдат избити. Уорнър Брос неколкократно сменяха премиерната дата докато се справят с всички проблеми около филма, а сегашната е на 12 май – само седмица след „Пазители на галактиката“, което не говори добре за финансовите му перспективи. Все пак стискаме палци King Arthur: Legend of the Sword да е добър и успешен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата