2 коментара
cr-3

Стивън Кинг и Джей Джей Ейбрамс ще ни плашат с Castle Rock

Минисериал, вдъхновен от въображението на Краля.

Стивън Кинг, Джей Джей Ейбрамс и Hulu вече имат солидно партньорство. Благодарение на него се роди страхотният минисериал „22 ноември 1963“, по едноименния роман на краля на ужаса. И трите страни явно са готови да продължат доброто дело като филмират още творби на Кинг. Това ще стане в сериала-антология Castle Rock.

Както феновете вероятно знаят, Касъл Рок е една от локациите, които Кинг най-често използва в разказите си като сцена за каквито и ужаси да се развиват там. По-конкретно, там са се развили цялостно или частично сюжетите на четири романа, три разказа и две новели. За първи път Касъл Рок се появява в „Мъртвата зона“ като дома на серийния убиец Франк Дод. Първоначално прилича на обикновено малко градче, но в последствие се разбира, че там има нещо свръхестествено – появяват се опасна камера, оживял авторски псевдоним, крадящ души търговец и какво ли още не. Сега локацията ще вдъхнови и сериал, чийто тийзър излезе вчера:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Естествено, от него нищо не се разбира, а споменатите имена, места и фрази са свързани с творчеството на Кинг по един или друг начин. Не всички препратки имат общо с Касъл Рок, но може би сериалът планира да обедини историите под общото име и да направи необходимите козметични промени в тях, за да ги свърже.

Отново става дума за минисериал, като сценаристи ще бъдат Сам Шоу и Дъсти Томасън. Не е сигурно обаче дали историите на отделните епизоди няма да се пресекат поне малко. Всъщност, почти нищо не се знае официално – нито датата на премиерата, нито броя на епизодите, но самият факт, че нещо такова се очаква, е достатъчен, за да развълнува почитателите на Кинг и ужасите като цяло.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата