Грандиозен трейлър за „Американски богове“

Премиерата на American Gods наближава!

Един от най-вълнуващите нови сериали за тази година е American Gods на телевизия Starz. Подготвян от години, неколкократно забавян по какви ли не причини, продукцията скоро ще види бял свят! Първият трейлър, който излезе миналата година, беше достатъчно зарибяващ, само загатвайки за основите на сюжета, но този вече окончателно бетонира „Американски богове“ като нещо, което трябва да се види чрез зрелищните си кадри. Без повече интродукции, минаваме на най-важното:

И без да съм чел оригиналния роман на Нийл Геймън тръпна в очакване, представям си какво им е на почитателите на книгата. Всичко тук изглежда добре – Браян Фулър отново демонстрира нестандартния си почерк, като овенът с горящите очи е кулминация на показаните визии. Актьорският състав е все така впечатляващ с Рики Уитъл, Иън Макшейн, Джилиан Андерсън, Орландо Джоунс, Емили Браунинг и др.

В сериала се залага на фантастичната нотка, че всички богове, карали народите да им се кланят в един или друг период от историята, са истински. Тяхната сила зависи от вярата на хората в тях. Ето защо древни богове от гръцката, римската, египетската, скандинавската, индуската и т.н. митологии днес са на практика безсилни. Същевременно са се появили нови богове, породени от съвременните вероизповедания на хората, повлияни от телевизия, дрога, интернет и т.н. Назрява война между старите и новите богове, а това няма как да не се отрази и на хората. В центъра й ще се окаже Шадоу Муун, бивш затворник и вдовец.

Премиерата е насрочена за 1 май българско време.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Gloripeace

:Dark Horse (ще) адаптира книгата в графични новели (комикси : )
https://www.darkhorse.com/Search/AMERICAN+GODS

Loreta Stewart

Направих си труда да прочета целия роман, след като разбрах, че ще има сериал… Да, озадачаващи са постъпките на главния герой, но само докато не разбереш накъде те води автора, а Нийл Геймън е добър разказвач на истории, при това историйте му не са повърхностни, а многопластови… Впечатлена съм, че въобще са се заели с филмиране, трейлъра е зарибяващ, да видим… Нека видим колко от истината ще ни кажат….

Дано Рики Уитъл има по-голям късмет с тази роля, отколкото в „Стоте“… Още ме хваща яд като се сетя колко тъпо го махнаха. Иначе книгата не съм я чел, но определено ще изгледам поне първите епизоди. 🙂

рин

Само да препоръчам, ДА НЕ Четете оригиналната книга… че е изпълнена с толкова много глупости, че не е истина и това предимно важи за постъпките на главния герой, вярно, че не я дочетох, но на повече от половината книга, действията и постъпките бяха все глупавички (прекалено, все едно гледаме малко дете вземащо решения на възрастен), но като сериал, може да има шанс за епичност, все пак ще видим разгръщането и на другите герои 🙂

Петър Атанасов

Хахахаха, случва ми се от време на време да напиша някоя глупост 🙂 Датата е оправена. Иначе да, наистина очаквам сериала с нетърпение. Само ме притеснява, че в нито един трейлър досега не видях Джилиан Андерсън, май ролята й няма да е чак толкова голяма в крайна сметка.

Нямам търпение. Чакам го този сериал още откакто се говореше, че ще е по НВО. Само оправете датата в края на станията, защото 31 април ми вади очите 😉

рин

Наближава, дано да е по интересен от книгата 🙂 И да няма големи глупости… уж „нямам търпение“, дето се вика…