logan t

„Логан“ жъне успехи и чупи рекорди

Критиците хвалят филма почти навсякъде, а приходите от кината избиха инвестицията още през първия уикенд.

Като за депресивен филм, недопускащ лица под 16 години в киносалоните, „Логан: Върколакът“ се представя повече от добре! Нашето ревю вече го похвали за драматичната история и неочакваната изненада, същото правят и повечето критици. От 20th Century Fox определено трябва да са доволни, че този път оставиха режисьора и сценарист Джеймс Манголд сам да си контролира филма, оставяйки важните решения изцяло на него (при тях мешането в продукцията рядко води до добри резултати).

Успехът обаче е не само в хвалбите, но и в парите! За първия си уикенд по кината Logan е събрал 85,3 милиона долара в щатите и 152,5 милиона от останалия свят. Така общите приходи стават 237,8 милиона, значително повече от бюджета, който е 97 милиона. Филмът постави нов рекорд за най-успешна премиера на филм с рейтинг R през март, измествайки „300“ на Зак Снайдер.

Без съмнение, помага фактът, че това е последният филм на Хю Джакман в ролята, един своеобразен бенефис, към който се присъедини и Патрик Стюарт. Възторжените отзиви на зрители и критици със сигурност ще мотивират и тези, които още не са го гледали, да му дадат шанс. От друга страна, след като „Дедпул“ също пожъна големи успехи, вече имаме твърдо доказателство, че публиката оценява високо комиксовите филми за възрастни и не е нужно всичко супергеройско да бъде детско. Самият жанр пък прави добре, че търси нови начини да се разнообразява, с което засега успешно бори умората и пренасищането от комиксови филми, за които Марвел и ДС силно допринасят, бълвайки поне по два филма на година.

Хю Джакман наскоро благодари на феновете за лоялната подкрепа през 17-те години от първия „Х-мен“ досега с клипче, в което показва творбите на различни художници, свързани с „Логан“.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата