1 коментар
timeaftertime

Time After Time – спрян, Santa Clarita Diet – подновен

Не е известно кога и дали ще видим остатъка от първи сезон на „Отново и отново“, но догодина ще имаме още от „Диетата на Санта Кларита“.

Тази година много телевизии опитаха да вкарат сериали за пътуване във времето в програмата си. При такива ситуации е логично някои от продукциите да не успеят. Първият провал вече е налице и той е тотален – Time after Time на американската АВС не просто няма да бъде подновен за втори сезон, но и е изтеглен от програмата. Причината са ужасяващите рейтинги – Зрителите за първите пет епизода са малко над 2 милиона на епизод, което за национална ефирна телевизия е срамно. Дори „Имало едно време“, който също от години насам чакаме да бъде спрян (но е подновен за седми сезон, който уж ще завърши основната история) и чиито рейтинги падат ли падат, все още събира по над 3 милиона зрители на епизод. Именно той се излъчва преди „Отново и отново“, като двете заедно не успяват да докарат на АВС публиката, от която тя се нуждае в неделните вечери. Затова и телевизията ще сложи евтино шоу на негово място, а останалите епизоди на Time After Time се отлагат за неопределено бъдеще (ако изобщо някога се излъчат).

Впрочем, конкурентите от Timeless на NBC не бива да бързат да се радват, защото и техният сериал може да бъде спрян. Неговите рейтинги са по-добри, но те са повлияни от „Гласът“ (американската версия на „Гласът на България“, което се излъчва у нас), чиито епизоди се излъчват точно преди него. Дори и така, от първия до шестнайсетия епизод тази продукция е загубила над половината си зрители – от 7 до 3 милиона. Официално решение обаче още няма.

Междувременно, Santa Clarita Diet на Netflix се радва на много по-голям успех. Както обикновено, от уебсайта не разкриват подробности за това колко пъти са гледани епизодите, но явно данните са достатъчно обнадеждаващи, за да се поръчат още. Успехът тук е и логичен, като се имат предвид позитивните ревюта. Дрю Баримор ще продължи да яде човешки части и догодина, като обявлението на втори сезон дойде с подходящо клипче – в случай че още не знаете каква е диетата на Санта Кларита:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата