2 коментара
Dosieta x 11

„Досиетата Х“ официално се завръщат

Мълдър и Скъли ще имат 10 епизода в 11-ти сезон.

Изображение с име: The-X-Files-Season-11-Poster-FOXМиналата година една класика от недалечното минало се завърна, за да ни огрее с нови епизоди. The X-Files събраха отново леко поостарелите Мълдър и Скъли и ни представиха микс от различни стилове в „сезон-събитие“, както го нарекоха от телевизия Fox с лъжлив намек, че става дума за мини-сериал, който ще завърши веднъж завинаги основната история. Въпреки че повечето от епизодите се оказаха разочарования, завръщането на любимите герои в любимия сериал беше приветствано от феновете и възнагради телевизията с огромни рейтинги – вторите най-добри за ефирна телевизия през цялата година. Крис Картър поне в тази ситуация се ориентира правилно, като с клифхенгъра в последния епизод заложи на завръщане за още серии – интерес за това все още има, а вече и реално подписани договори!

Днес официално обявиха, че ще има нов, 11-ти сезон, който ще съдържа 10 нови серии (Fox държи да го нарича „втори сезон-събитие“, въпреки че никой не го възприема така). Идеята е следващите епизоди да се заснемат през лятото и да се излъчат по някое време през есенно-зимния сезон, вероятно пак през януари, но 2018 година.

По-голямата бройка епизоди е страхотна новина, защото дава възможност за повече добри такива. Миналата година имахме един добър, два средняшки и три (много) лоши. Част от проблема може би беше скромната бройка. Поне така мисли Дейвид Духовни, който обвини именно нея за липсата на баланс между самостоятелни и свързани епизоди, както и между комедийни, драматични и ужасяващи серии (или сюжети в една и съща серия). Впрочем, интересно е, че именно той се оплаква, предвид че едно време си тръгна от сериала, защото епизодите са му твърде много…

Каквито и очаквания да имаме за единадесети сезон, заключението след миналата година си остава – по-добре лоши досиета, отколкото никакви досиета. Мълдър и Скъли са емблематични образи, които заслужават да бъдат на екран още дълги години. Каквото и да ни сервират с тях, ние ще го приемем. От качеството на сериите зависи не дали ще гледаме, а само дали ще мрънкаме или ще се радваме.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата