into the badlands

Into the Badlands – подновен, Powerless – в забвение

„В пустошта“ ще има разширен трети сезон, а „Безсилни“ е изтеглен от програмата.

Изображение с име: powerless
Кажете сбогом на тези персонажи.

Into the Badlands тръгна малко трудно с ексерименталните си 6 епизода през 2015 година – над 6 милиона души дадоха шанс на първата серия, но едва малко над 2 се задържаха за шестата. Тази година ситуацията не е много по-розова – засега средното количество зрители на епизодите е с 40% по-ниско от миналата година, а оставащите 4 серии от втори сезон могат и да влошат ситуацията. Въпреки това AMC гласува доверие на своя боен сериал и официално го поднови за трети сезон, и то с цели 16 епизода в него. На всичкото отгоре, те ще са готови още догодина – няма да има нова двугодишна пауза между сезоните.

„В пустошта“ е постапокалиптична екшън-драма, в която войнът Съни минава през куп изпитания и врагове в територията, принадлежала някога на Съединените щати, а днес поделена между кралства, управлявани от тирани (но трябва да се признае на някои от тях, че са секси и имат завидни бойни умения). Сюжетът не е на кой знае колко високо ниво, но бойните сцени са може би най-добрите по телевизията в момента, а стилистиката и режисурата са доста нестандартни.

Доста по-неприятни са новините за феновете на Powerless. Мнозина се надяваха, че с добри актьори в състава и интересна концепция, възползваща се от успешната вълна супергеройски филми и сериали по неочакван начин, „Безсилни“ ще очарова публиката. Комедията обаче не се хареса на повечето зрители и си заработи нисък рейтинг – средно малко над 2 милиона зрители на епизод. Кабелната AMC по-горе може и да счита такова число за успех, но за ефирната NBC си е слабо.

Дали продуцентите са надценили потенциала, сценаристите не са разработили концепцията адекватно (ревютата говорят за плоски шеги и скучни сюжети) или пък слабият маркетинг е виновен, трудно е да се каже на този етап, но резултатът е налице – телевизията изтегли сериала от програмата си и ще запълва вторничните вечери с друга продукция. Излъчени са 9 серии до момента, а останалите 4 остават висящи. Най-вероятно NBC ще ги покаже по някое време, сигурно лятото, когато рейтингите по принцип са по-ниски, но няма да е много скоро. Официално не е обявено спиране, но при това положение не е и необходимо – втори сезон почти сигурно няма да има.

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата