Гийом Мюсо улавя мига

Излезе романът „Да уловиш мига“ от Гийом Мюсо и изд. „Изток-Запад“.

По книжарниците можете да намерите новия роман от колекцията на Гийом Мюсо – „Да уловиш мига“. Новата книга от големия съвременен френски писател ни среща с Лиза, която работи в бар в Манхатън, за да плаща обучението си по актьорско майсторство. Една вечер тя се запознава там с младия лекар Артър Костело. Наглед той притежава всичко, за да се хареса на една жена, и Лиза не устоява на чара му.

Обаче Артър не е като другите хора. Две години по-рано той е наследил от баща си стар изолиран фар, в чиято изба има стая със зазидана врата. Въпреки обещанието си да не прекрачва прага ú, Артър влиза в нея и там открива ужасната тайна на фара. Едно проклятие, което го осъжда да живее в реалността само по 24 часа на година.

Срещата му с Лиза променя всичко и му вдъхва нова надежда за бъдещето. От този момент нататък Артър и Лиза имат една-единствена цел: да избегнат капаните, които им залага най-безмилостният враг – времето.

Ще разпознаете вече утвърдения стил на Мюсо, отличаващ се с три неизменни съставки, скъпи на читателските сърца: свръхестественото; изгарящата любовна страст; интригата, доближаваща се до тази на детективските романи.

Гийом Мюсо е роден през 1974 г. в Антиб, Франция. Майка му е библиотекарка и той се пристрастява към четенето от малък, а започва да пише още като ученик. След зловещ инцидент, който почти го погубва, Мюсо започва силно да се увлича по темата за ПБС – преживяванията, близки до смъртта. Това довежда до написването на издадения и у нас бестселър „И след това…“, който се превръща в първия голям хит на писателя и който през 2008 г. е екранизиран с участието на Джон Малкович и Еванджелин Лили.

Необикновеният и сензационен успех на книгите му, продадени в над 18-милионен тираж и преведени на 36 езика, го превърна в най-четения френски автор за 2011 г.

Мюсо е автор още на романите „Ще бъдеш ли тук?“, „Защото те обичам“, „Хартиеното момиче“, „Повикът на ангела“ и „Сентръл Парк.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |