Какво да очакваме от пети сезон на Orphan Black?

Как ще завърши историята на клонингите?

На Америка й отне известно време да навакса, но миналата година най-накрая разпозна кой заслужава награди най-много – Татяна Маслани за около петнайсетте роли на тотално различни клонинги в Orphan Black. Всички хубави неща обаче рано или късно свършват и в следващите 3 месеца финала си ще намери и този сериал.

BBC America пуснаха трейлър към него преди няколко дни (трейлърът, както обикновено, е зле (само предишният беше изненадващо добър), но пък ни показва ценни за феновете кадри), а двамата главни сценаристи, Джон Фосет и Греъм Менсън, се радват на много медиен интерес. В своите интервюта те споделят за различни неща, които можем да очакваме от последния сезон.

Като начало, нови клонинги най-вероятно няма да има – тъй като тези епизоди са финалните, сценаристите са решили да не усложняват вече и без друго претрупаната история. Ще има обаче нови персонажи, като П. Т. Уестморленд, главата на Неолюция, ще бъде основният злодей. Той е смятан за мъртъв от над сто години, но все още е жив. Чрез него сценаристите ще изследват друга научна тема (след клонирането, бъркането в генетичния код на децата и др. щекотливи въпроси) – неестественото удължаване на живота. Уестморленд е най-възрастният човек на планетата, а вероятно и най-злият.

Ключова тема за клонингите ще бъде свободата – на какво са готови те, за да я постигнат, и какви ще бъдат сестрите веднъж щом се освободят от конспирацията. Кира и нейната мистерия ще бъде най-накрая разкрита (детето е добро, но проявява някои притеснителни способности), а Хелена е бременна в деветия месец, а в историята на Рейчъл ни е обещан неочакван обрат (надяваме се да не включва нейното повторно присъединяване към отбора на добрите).

Ще има по един епизод, фокусиран върху всяка от главните героини, за да разкаже миналото й по-добре. Очакват се много повече сцени-спомени за Сара, Алисън, Косима, Хелена и Рейчъл.

Сценаристите обещават да завършат историите подобаващо, да отговорят на всички въпроси, но да оставят и някаква перспектива за бъдещето на тези герои, както и да ни покажат финал, който да ни разплаче.

Последният сезон на сериала Orphan Black ще започне от 11 юни българско време. Препоръчваме да се гледа.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Супер! Обичам, когато сериалите биват завършвани подобаващо, така както сценаристите са възнамерявали.