it comes at night

Какво идва през нощта?

Страшен трейлър за It Comes at Night.

2016 не беше от най-силните кино години, но пък малкото хорър филми по салоните се оказаха доста добри и донякъде я спасиха. Затова и на жанра започва да се обръща все повече внимание.

Следващото обещаващо попълнение към него идва от А24 – скромното студио с ограничен бюджет, което изкара много добрия Ex Machina през 2015 г., а миналата година направи Moonlight, за който взе Оскар. Техният хорър се казва „То идва през нощта“ (It Comes at Night) и, макар и минималистичен, изглежда доста страшничък. Действието в него се развива в свят, в който някакво бедствие (вероятно вирусна епидемия) е унищожило цивилизацията. Едно семейство опитва да се скрие в гората от хората, но млада двойка пожелава да отседне при тях. Може ли да се вярва на мистериозните непознати и какво всъщност крият домакините? И дали параноята няма да доведе до смъртта на героите преди да ги застигне външната заплаха, била тя болест или нещо паранормално?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не става много ясно какво точно се крие зад червената врата и какво идва през нощта, но определено не е от нашия свят. А мотото „Страхът прави от хората чудовища“ май ще има наистина централно значение за сюжета. Каквато и да е черната гадост, която видяхме момичето да плюе в устата на момчето в трейлъра, и в каквото и чудовище да се превръща заразеният, май неспособността на хората да се доверят едни на други ще бъдат причина за тяхното тотално унищожение в крайна сметка.

„То идва през нощта“ е написан и режисиран от Трей Едуард Шулц и е неговият едва втори филм. Въпреки това получава положителни ревюта и похвали, предимно за това, че наистина успява да уплаши. В главните роли няма много познати лица, но все пак може да сте ги гледали някъде – съставът се оформя от Джоел Едгъртън, Кармен Еджого, Келвин Харисън Джуниър, Кристофър Абът и Райли Киоу.

 

Не е насрочена официална премиера за България, така че може и да не го гледаме по кината (освен ако някой кино фестивал не го вземе), но в САЩ ще излезе на 9 юни. След тази дата вероятно ще го има все в някой торент.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата