1 коментар
tv

Кой е подновен, кой не – ОБНОВЕНА

Кои са оцелелите сред iZombie, Timeless, American Gods, The Originals, Lucifer, The Last Man on Earth, Son of Zorn, Gotham? The Shannara Chronicles пък се мести по телевизия Spike.

Изображение с име: american gods pНовините за сериалите се леят ли леят тези дни. След скръбните вести от онзи ден е време за малко радост.

Едната вест е, че „Хрониките на Шанара“ не са забравени. Сериалът беше подновен още след първия си сезон, въпреки разочароващото посрещане от публиката. След това обаче продукцията на MTV се позагуби, времето си мина и така и нищо повече не се чу. Оказа се, че Viacom, собственикът на MTV, Spike и други канали е решила да преструктурира собствеността си. Всякакви сериали по уж музикалната MTV ще бъдат преместени, за да има повече място в програмата за… ако си помислихте „музика“, сгрешили сте – за риалити програми, разбира се. Толкова по-добре за Spike, за която за пръв път чухме когато разбрахме, че там ще се излъчи доста обещаващата адаптация на „Мъглата“ по Стивън Кинг. Сега се оказва, че именно по нея ще тръгне и втори сезон на The Shannara Chronicles. Наесен ще видим какво ще се случи с героите, бегло базирани върху книгите на Тери Брукс.

Продължаваме с още добри новини – „Американски богове“ се оказа точно толкова вълнуващ и иновативен, колкото критиците се надяваха, а добрите рейтинги помогнаха на Starz да не се бавят с решението си и да обявят подновяване още отсега. „Готъм“ продължава да е сред най-популярните сериали на Fox въпреки ниските рейтинги, така че поръчката за четвърти сезон не е изненада. Същото важи и за „Луцифер“, дяволът, станал детектив, който ще продължи с трети сезон. Защо точно са подновили „Последният мъж на Земята“ не е ясно, но и той ще се радва на още поне година живот.

CW пък продължават да гласуват доверие на зомби крими-комедията си „Аз, зомбито“ – то ще продължи с четвърти сезон, а „Първородните“ вампири ще преживеят още драматични събития в пети сезон. Дали пък разклонението няма да надживее „Дневниците на вампира“?

Лошо се развиха нещата за дебютантите „Синът на Зорн“ и „Без време“. Полуанимационната комедия така и не намери стабилна публика – рейтингите й бяха високи само когато преди нея се излъчваше футбол. При Timeless пък така и не се намериха достатъчно зрители, които да гласуват доверие. Така всички нови сериали за пътуване във времето си заминаха.

Обновление: След като обявиха спиране и изядоха купища псувни от феновете, NBC промениха своето решение. Оказва се, че Timeless ще има нов сезон – от 10 епизода, които ще се излъчат през пролетта или лятото на 2018. Изпълнителният продуцент и главен сценарист Ерик Крипке обяви новината в туитър: „Времевият екип се върна 3 дни назад във времето и промени историята. NBC ни поднови за 10 епизода. Сериозно. Ще се излъчат следващото лято“. Доста интересен и радостен развой на събитията!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата