Kralska kletka t

Отворете кралската клетка

По книжарниците можете да намерите „Кралска клетка“, трета част от поредицата „Алена кралица“ на Виктория Айвярд, изд. „Сиела“.

Изображение с име: Kralska kletka cАмериканската писателка Виктория Айвярд продължава мрачната приказка на Мер Бароу, Мейвън Калоре и Кал, разширява света на Норда и го изправя пред смъртоносна заплаха. Ще бъде ли „Кралска клетка” разрушена?

Действието в тетралогията „Алена кралица”, която изстреля Виктория Айвярд в орбитата на безспорните литературни сензации, се развива в бъдещето, в едно антиутопично общество на територията на днешните Съединени американски щати. Светът е разделен на две класи – висша, в чиито вени тече сребърна кръв, и низша, червенокръвна, живееща за нуждите на висшестоящите. Сребърните  притежават свръхсили, които ги правят почти божества в очите на техните роби, Червените, които не са нищо повече от пионки в ръцете им. Всичко обаче се променя, когато едно обикновено момиче – Мер Бароу, се оказва носител на промяната…

В „Кралска клетка” Мер Бароу, Мълниеносното момиче, е изгубило своята мълния развитието на събитията в „Стъкленият меч”. Затворена в тъмница от крал Мейвън – момчето, в което някога е била влюбена –  тя се превръща в оръжие на пропагандна машина срещу Алената гвардия. Затворът на Мер е страшен и наяве, защото дори вън от ужасните кошмари тя продължава да е измъчвана от смазващо чувство на вина за животите, пожертвани заради грешките ѝ.

Докато Мер понася ужасите на изолацията в двореца, нейното сборище на новокръвни и Червени се разраства и усъвършенства, преобразява се в армия. Армия, готова за война. Армия под знамето на принца-изгнаник Кал.

Виктория Айвярд плете нишката на тази напрегната приказка, рисувайки тъмните краски на класовата война и оставяйки героите си сами да изберат съдбата си. Лошите разкриват стари рани, добрите са изправени един срещу друг, а всеки избор се оказва фатален. В ръцете на един несигурен крал, живял цял живот в сенките, бъдещето на цялата страна е застрашено, а сред мрежата интриги и коварства в двореца надеждата за спасение възкръсва от пепелта.

Когато кръв се обръща срещу кръв и огън – срещу огъня, ще има ли кой да потуши пожара?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата