Outlander официално и в България

bTV Lady ще излъчва епизодите на „Друговремец“ с български дублаж от 13 май.

„Друговремец“, британско-американският сериал по едноименната поредица романи на Диана Габалдон, започва на 13 май по bTV Lady и ще се излъчва всяка събота и неделя от 22:30 ч. Така българските домакини най-накрая ще станат съпричастни с историята, която в САЩ наближава трети сезон.

Сериалът е удостоен с множество номинации, включително „Еми“ и „Златен глобус“. Действието в историческата фентъзи драма се развива в две епохи – през 40-те години на 20-и век и 200 години по-рано.

Главната героиня Клеър Рандал (Кейтриона Балфе) е медицинска сестра по време на Втората световна война. През 1945 г. Клеър и съпругът й, току-що завърнал се от фронта, се отправят на втори меден месец високо в планините на Шотландия. Намерението им е да заздравят връзката си, избледняла по време на войната.

Изненадващо, Клеър навлиза в кръг от древни мегалити и излиза от другата страна, озовавайки се отново на бойното поле, но през 1743 г. – в Шотландия, разкъсвана от войни и кланови различия, по време на британско-шотландския конфликт. Без да разбира как, медицинската сестра е преминала през портал на времето. Тя попада в центъра на събития, за които е чела по книгите, става свидетел на конфликти, които не разбира, и ситуации, които застрашават живота й…

В 20 в.  Клеър оставя съпруга си Франк Рандал (Тобиъс Mензис) , с когото е била разделена от войната. В 18 в. съдбата й се преплита с тази на Джейми Фрейзър (Сам Хюган) – галантен и образован шотландски боец, чийто живот се оказва в нейните ръце.

Опитвайки се да се върне в нейното време и междувременно да оцелее в един напълно нов за нея свят, Клеър се сблъсква с множество трудности. Заради подозрителното си поведение тя е набедена за английски шпионин, а напредничавите й методи на лечение и познанията й по медицина стават причина да бъде обявена и за вещица.

Друга линия на сюжета е  срещата  й с жесток далечен предшественик на съпруга й, чиято роля също играе Тобиъс Мензис (познат от „Игра на тронове” и филми като „Подземен свят: Кървави войни” и „Казино роял”).

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Първи сезон беше много добър, точно така @Миро манталитета им е като нашия, все пак едно време сме били заедно, „келтите“ са обучени от тракийските орфисти. Не случайно днк-то на Ирландците се оказа, че е от Черно Море 😉 Втори сезон обаче ми дойде в повече с френската буржоазия, та някой ден може да погледна поне 3-4ти или там до където ще стигнат.

Петър Атанасов

Не знам, аз не съм го пробвал още, но щом точно по bTV Lady са решили да го дават… :)))

Миро

Въпреки, че има не малко сапунка елементи, този сериал ми е един от най-интересните за лятото в последните няколко години…. разбира се фентъзи елемента допринесе за това, но признавам, че и историческата атмосфера ме грабна значително, особено действията в Шотландия, въпреки че още не съм ходил там знам, че ако отида някой ден ще ми допадне страната те са и доста сходни с нас като манталитет.