Първи трейлър за „Тъмната кула“

Филмът по поредицата на Стивън Кинг излиза на 4 август.

Отдавна чакаме The Dark Tower – кино версията на романите от Стивън Кинг, за която различни продуценти имаха смели планове, но в крайна сметка се реализира един от тях. Макар и не по начина, по който очакваха феновете – в главната роля на Стрелеца беше сложен Идрис Елба, а в ролята на злодея – Матю МакКонъхи. Не че някой се съмнява в актьорския талант на двамата, но в книгата добрият персонаж е белокож, а лошият – чернокож. Обръщането на расите изглежда като жалък опит да се угоди на съвременните радетели за политическа коректност, а това вбесява повечето фенове на книжната поредица. Така или иначе, филмът вече е почти готов, а днес излезе и първият трейлър:

Доста почакахме за това клипче и не е особено добър знак, че го виждаме чак сега (сравнително късният маркетинг означава липса на доверие у продуцентите към проекта), но пък и не изглежда чак толкова зле. Героите и вселената са представени в мрачни цветове, опасността за край на нашия свят изглежда истинска. Малко странно е усещането, че режисьорът Николай Арсел се е опитал хем да пресъздаде първата книга от поредицата, хем да се вдъхнови от всичките. Появяват се герои от по-късни книги, а важни за поредицата персонажи засега са спестени.

Въпреки притесненията, които феновете получават от новините досега, редно е да се даде шанс на „Тъмната кула“. Надеждите на Сони са, че един финансов успех на филма ще доведе до продължения и телевизионни сериали, каквито бяха плановете в самото начало. Също така, студиото има нужда от успех след като миналата година регистрира огромна загуба, намалена почти единствено от даването под наем на Спайдър-мен за Марвел. Дали тези финансови проблеми не са прецакали и реализираната след десетилетия чакане The Dark Tower, не се знае, но да се надяваме на най-доброто.

„Тъмната кула“ излиза на 4 август.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Вярно е това, но така са решили да е „политически коректно“ към расите. Кинг е казал отдавна, как трябва да изглежда Роланд -> Клинт Ийстуд . 🙂

В момента се забелязва как много филми и игри ги прецакват, само и само да са политически коректни, така и към комиксите сменят много герои да са с друг „цвят“.

Един пример е и МЕ: Андромеда и костюмизирането на герой, цветовете бяха или сигурно все още са само на чернилки и мулати! Няма такава гадост. Може и да са вкарала така наречения от екипа на играта „блед скин“ вече, но явно е че играта не е за бели хора, след като абсолютно всички герои в играта са грозни като смъртта. Единствено мъжкия герой там главен, става като дизайн, има испано-американски тип мутра.

Наскоро, ако не сте чули в американската медия влезе цензура, налагаща „политическа коректност“ и явно засяга всичко вече.

Killua

„Не че някой се съмнява в актьорския талант на двамата, но в книгата добрият персонаж е белокож, а лошият – чернокож“ – не са ли и двамата белокожи? Аз и за човека в черно имам спомен, че не беше описан като чернокож.