Трейлър за новия Стар Трек сериал

Star Trek Discovery най-накрая показва кадри.

Още откакто беше обявен преди няколко години, сериалът Star Trek Discovery вълнува феновете на поредицата и светът със затаен дъх чака поне някаква новина за това как се развива. Първоначално идеята беше първи сезон от новото разклонение да се излъчи в началото на тази година, но очевидно се наложи голямо закъснение. Миналата година по време на Comic Con видяхме първи тийзър, който не беше особено обнадеждаващ, но пренебрегнахме впечатлението, тъй като беше твърде рано. Сега вече имаме цял трейлър и можем малко по-спокойно да отсъдим дали това е нещо, което ще гледаме с интерес:

Е, че ще гледаме – ще гледаме, защото няма как да не дадем шанс на нов продукт с логото на „Стар Трек“. Но няма да е с интерес, а с опасения. Нивото на анимацията не е никак високо, актьорската игра не изглежда особено вдъхновяваща, а хардкор феновете вече разнищват несъответствията с оригиналната вселена, в която уж този сериал ще се развива, и твърде големите прилики в режисурата с филмите от новата поредица. Ако ви се струва, че гледате направен от фенове, а не от сериозно студио филм, не сте сами.

Може би е добре да знаете, че сериалът е разработен от Алекс Кърцман, сценарист на първите два от новите „Стар Трек“ филми, и Браян Фулър, създател на „Мъртва като мен“ и „Американски богове“. Двамата са измислили концепцията и героите, но поради високата им ангажираност все не успяваха да си свършат работата по „Стар Трек: Дискавъри“ навреме. За да предотврати следващи закъснения, CBS направи някои промени и сложи нови главни сценаристи на тяхно място – доста по-неизвестните Гретчен Берг и Арън Харбъртс.

Въпреки тези проблеми и неособено радушния прием на трейлъра, CBS са убедени, че сериалът им ще бъде хит. Те вече разшириха поръчката от 13 на 15 епизода и обещаха да ги пуснат наесен, заедно с ток-шоу, Talking Trek, в което актьори и членове на екипа ще обсъждат сериите. Дали Star Trek: Discovery ще послужи за успешно начало на CBS All Access, евентуален някогашен конкурент на Нетфликс, Хулу и Амазон – предстои да видим, но засега не изглежда сякаш маса народ ще изсипе парите си в новото начинание само заради този сериал.

 

В главните роли виждате Сонека Мартин-Грийн и Мишел Ио – двете най-важни жени на кораба Дискавъри (антилибералистите вече ги мразят). Джеймс Фрейн пък ще играе бащата на Спок, астрофизика Сарек. Джейсън Айзъкс е интересно име, което е част от главния състав, но засега не го виждаме никъде.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
11 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Жалко, че не съм фен на Стар Трек, така и нито един не ме грабна. Това с играта звучи много готино!

рин

опа забравих видетото – https://www.youtube.com/watch?v=bVm8Nt4DvZI 😉

рин

Steve Ricossa от Криптик, говори за играта – това, което ми стана интересно и го пускам тук, е че той казва, че са кварали материал за над 130 епизода от стар трек в играта, което правило повече от 85 сезона?!? от който и да е стар трек сериал… УАУ… Участват почти всички екипи от Стар Трек сериалите… уау и аз започвам 6 години по-късно (в началото е било платено, но сега е свободно за всички на ПЦ и конзоли)…

рин

Между другото се хвнах онзи ден да играя Star Trek Online, оказа се добра, free-to-play Mmorp Rpg… Който е фен, може да я пробва 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=UXC3U677L8Y , Ах, да знаех малко по-рано 🙂

Аз съм…. по-сокро натъжен.
Фен съм на стар трек. Не ми е ясно защо продължават с тези прекуели. Да не говорим, че клингоните на нищо не приличат /по-скоро са като от междузвездни войни/. Като гледам в ю туба нехаресванията са почти 1/3 – което си е зле. 100 пъти щеше да е по-добре ако действието е пр 50-100г след Вояджър.
Но ще почакам до есента……

Петър Атанасов

Да бяха взели директно Стар Трек Аксанар, вместо да се съдят с тях, по-добре щеше да им се получи.

Nedev88

Не е толкова зле визуално, но не е и нещо особено. Сюжетът да си го бива, пък ефектите не са толкова важни. Тъпото е, че и героите и каста нещо не зарибяват.

Мира

Аз де не съм гледала друг трейлър случайно 😀

рин

Визулано се ПЛАША! Не, сериозно…. и плача вътрешно, т.е смея се или нещо такова, ще се опитам да му дам шанс… 99.9% съгласен с Петър….

Мира

На мен пък чисто визуално ми хареса.

Петя Ивайлова

Ще гледам, естествено, обаче и аз съм с резерви. Някак много пропагандно ми изглежда.