John Carpenter

Джон Карпентър разработва два сериала

Nightside и Tales for a Heloween Night са следващите проекти на режисьора.

Изображение с име: tales helloweenДжон Карпентър е една от легендите на хорър жанра. С филми като „Нещото“ и „Хелоуийн“ той отдавна се е доказал като един от най-добрите. Въпреки че вече е на възраст, Карпентър още има какво да покаже. И ще го направи в два сериала – единият ще бъде антологията Tales for a Helloween Night за Syfy, а другият – адаптация на поредицата Nightside на Саймън Р. Грийн. Санди Кинг, неговата съпруга и чест творчески колаборатор, ще му помага с писането и продуцирането.

„Приказки за Хелоуийн“ носи името на комиксовата поредица, която Карпентър започна наскоро – досега има два излезли броя от нея, а през октомври се очаква трети. В комикса се помещават истории от разилчни автори – както познати, така и нови, като, естествено, и Карпентър се отчита. В момента се търсят сценаристи и за сериала – явно идеята е всеки епизод да съдържа различна история с различни герои.

Изображение с име: nightside„Нощна страна“ е поредица от 12 книги на Саймън Грийн, в която се разказва за частния детектив Джон Тейлър, който работи в недрата на Лондон. Там свръхестественото и технологиите от научната фантастика съществуват заедно, разхождат се богове и чудовища. Книгите са мрачни, но и хумористични. Не са най-популярната му поредица (няма я на български), но звучат интересно. За главен сценарист е назначена Джил Блотефогел, която направи и „Писък: Сериала“.

И двата сериала ще излязат от компанията на Карпентър и Кинг, което със сигурност означава, че двамата ще работят по тях, друг е въпросът, че не е известно точно колко. Нищо не им пречи, ако ги примързи, да оставят сериалите на самотек и да използват само имената си, за да ги промотират. Засега обаче няма изгледи за такава безотговорност, така че стискаме палци за добри и дълголетни телевизионни продукции.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата