Холограма за сбогуване с живота

Трейлър за филма Marjorie Prime

За разнообразие от големите блокбъстъри, чиито трейлъри гледаме от една седмица, можем да предложим нещо по-скромно и непретенциозно, но пък с огромно количество похвали от критици и публика. Става дума за драмата Marjorie Prime, за която казват, че би могла да е „най-добрия епизод на Black Mirror„. Ако познавате сериала, то ще знаете, че отзивът звучи обещаващо. А ако изгледате трейлъра, ще разберете и защо може да се прави такова сравнение.

В главните роли са Джон Хам (който, впрочем, е участвал в коледния епизод на Black Mirror, с което допълнително усилва връзката към сериала), Лоис Смит (бабата на Суки от „Истинска кръв“), Джина Дейвис (Анджела от „Екзорсистът“) и Тим Робинс (Хамънд от „Зеления фенер“).

Потенциалът за качествена драма, повлияна от съвсем малък скок напред в технологиите, наистина изглежда висок, ако се съди по трейлъра. Преди да стане на филм, това е било доста успешна пиеса, макар и отчасти с различни актьори. Критиката потвърждава, че той е изпълнен, сега остава само и ние да се убедим в това. Marjorie Prime едва ли ще стигне до българските кина, освен ако някой фестивал за независимо кино не го хареса, но в американските (и съответно може би в интернет) ще тръгне на 18 август.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |