„Жената чудо“ е вторият най-печеливш филм на DCEU

Благодарение на Wonder Woman обединената вселена събира над 3 милиарда в бокс-офиса. Спайдър-мен пък прави наистина грандиозно завръщане.

Някои очакваха „Жената чудо“ да събере повече от прилични приходи, а други – да се провали с гръм и трясък. Прогнозите бяха противоречиви. Но тя надмина всички и се оказа грандиозен успех. След сметките от последния уикенд Wonder Woman е вторият най-печеливш филм от обединената вселена на DC, четвъртият с комиксов герой на DC и осемдесетият в историята.

„Черният рицар“ и „Черният рицар: Възраждане“ на Кристофър Нолан все още са най-успешните филми на DC с по над един милиард долара приходи. Следва „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ с 873,3 милиона, а „Жената чудо“ е със 745,8 милиона. Това е само с 0,2 милиона повече от „Отряд самоубийци“, но походът на Гал Гадот по кината все още не е завършил и тепърва ще събира още. Едва ли ще мине батковците си, но представянето е повече от достойно. И това при положение, че беше забранен в някои страни и бойкотиран от някои фенове, бунтуващи се срещу политическата коректност. Благодарение на този резултат обединената вселена на DC вече е с над 3 милиарда долара приходи, макар и само с 4 филма.

Похвални са два елемента от тези приходи. Единият е, че филмът се доказва като издържлив и напливът на зрителите се забавя много по-бавно от стандартното, особено за тази кино вселена, свикнала да вижда остри спадове още на втората седмица. Въпреки че тази седмица излезе „Спайдър-мен: Завръщане у дома“, който събра над 257 милиона за първия си уикенд (31-вият най-успешен дебют в света за всички филми досега), „Жената чудо“ остана сравнително стабилна.

Другият е разнообразната публика. Зрителите на супергеройските филми обикновено са предимно мъже, докато тук мъжете и жените са по равно. Голяма част от приходите са и от по-възрастни зрители, както и от хора, които рядко ходят на кино. Това означава, че Wonder Woman се е доказал като добър и интересен за най-различни хора, а добрите отзиви за него са убедителни.

Едва ли победите ще продължат още дълго, защото филмът излезе преди много време. Екипът на Batman v Superman: Dawn of Justice може да е спокоен, защото той сигурно ще си остане с повече приходи. Но трябва да се има предвид, че Гал Гадот беше част и от него, което пък доказва популярността на актрисата и супергероинята й.

Някои анализатори вече коригират оценките си за стратегията на DC. В началото изглеждаше, че конкурентите на Марвел искат да копират тяхната стратегия, но да минат по бързата процедура, и точно затова филмите им биват оплювани. Сега обаче се появяват теории, че планът им е по-хитър. Докато Марвел започнаха със соло филми, които след това обединиха за по-големи приходи на общите предложения, ДС тръгнаха по обратния път – представиха героите в общи филми (сега ще свършат същото в „Лигата на справедливостта“), за да може след това те да събират повече приходи в соло-проектите си.

Дали наистина има основания да виждаме гениалност в продуцентите или това е еднократен успех, ще разберем след няколко години. Засега можем само да сме сигурни, че Пати Дженкинс ще режисира и продължението, а това е основание да очакваме големи успехи и от него.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Ето ти за Арес – http://sparotok.blogspot.bg/2014/10/blog-post.html
Ето ти фалшификацията на комунягата Бешевлиев с измислицата фентъзи Тангра, като надписа е Г,Т,А, и Г,Г,Р,А,Л на съвсем друг ред. Никъде, ама никъде няма записано, че българите имат бог Тангра, абсолютно никъде. – http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1941270/an/0/page/20

Ако в главата ти има някаква фантасмагория за Тангра, то явно имаш фалшиви неща за историята на народа си, така както го диктуват политиците и фалшификатори от време оно. В шумер има записан епитет Денгри, Тенгри от малка група траки наречени гутей, но това е чак в Шумер време оно, като тези имена са епитет на ЗЕВС, който не е гръцки. Гърците окрадаха почти всичко българско(тракийско), но не успяха да откраднат Орфей, Рез, Цар Мидас, Ахил и други. Та…

Препоръчвам ти книгите на Асен Чилингиров, Владимир Георгиев, Ганчо Ценов, Методи Попов, Цани Гинчев, Юлия Хаджи Димитрова, Александър Мошев, Данаил Юруков и други, както и блогът на Павел Серафимов. Ако ползваш FB има една много голяма група от хора, занимаващи се с въпросът за нашият произход има и историци и археолози и политици дори се гушат там, “ Големите 5 лъжи за историята на България и българите „, може и от там да почетеш това онова.

рин

Какъв е този Тангра, че трябва и да е свързан с нашият Арес???

Петя Ивайлова

Арес е най-отблъскващият бог в гръцката митология. Къде пише, че е свързан с Тангра?

рин

Нищо особенно не е филма, точно обратното, Арес е богът на българите, представен е като злодей, от тук нататък имаме пропаганда срещу наследниците на траките, българите. Тъй като хората се пънат ма тва по комикс, не знам си какво, е те така върви промиването на мозъци.

Nedev88

Е то кой супергеройски филм не е за деца? Дедпул, може би, заради езика му. Жената Чудо ми хареса в първият си час и половина и после се превърна в типичното супергеройско клише.

Славяна

Гледах Жената чудо и Спайдър-мен в една и съща седмица – залата на Чудото (макар и ВИП и малка) беше пълна, без празни седалки. На паяка за сметка на това имаше сигурно 20 човека(6, от които моята компания). Най-вероятно повлиява факта, че Спайдър-мен е за дечица, а Жената чудо си изпълни задачата както трябва..