Fallout-boardgame-3

Готвят настолна игра по Fallout

След като Fallout 4 счупи рекордите по продажби, поредицата от компютърни игри ще се развива и в други посоки.

Рекорди не се поставят всеки ден, но Fallout 4 го постигна при излизането си. Дългоочакваната игра продаде 12 милиона копия още в първия си ден на пазара, с което остана във времето като най-успешния дебют (до момента). Тя все още е популярна и харесвана, което кара Bethesda да се замисли и за други начини да печели от нея.

Тук се намесват Fantasy Flight, производители на настолни игри. Те вече са правили бордгеймове от „Игра на тронове“, „Междузвездни войни“ и „Властелина на пръстените“. Описват проекта като „пост-ядрена бордова игра за 1-4 човека“.

Изображение с име: Fallout-boardgame-2

Играчите ще могат да си изберат един от пет персонажа на изследователи, вариращи от „остроумен обитател на пустошта до изтънчен член на Братството на стоманата“. След това персонажите минават през редица локации, познати на геймърите, включително Commonwealth.

Независимо какъв сценарий се разиграва, целта на играчите е да придобият влияние върху избраната от тях пустош. Те се съюзяват, сдружават се с различни фракции, придобиват оръжия и брони и развиват героите си по „SPECIAL“ системата от видеоиграта. В играта участват и зарове, които помагат за пренасянето на V.A.T.S. системата от компютъра върху масата. Не е загубено и чувството за хумор на поредицата – настолната игра ще запази „сатирично чувство за хумор, което да е в силен противовес на мрачната обстановка“.

Все още настолната Fallout не е готова, но се работи по нея и вероятно не след дълго ще излезе на пазара. Иначе, планира се и нова компютърна игра, Fallout: New Vegas 2, но тя засега е далеч от пускане на пазара.

Изображение с име: Fallout-boardgame-1

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата