4 коментара
Xena

Отказаха се от римейка на „Зина: Принцесата-войн“

Направеното до момента не заслужавало повече работа.

Преди време NBC обявиха, за радост на всички фенове по света, че готвят римейк на хитовия си сериал Xena: Warrior Princess. Сценаристът обещаваше силна, зряла и модерна история, дори звучеше доста надъхан и сигурен, че проектът ще се реализира.

Сега обаче идва изненадата – телевизията е решила да прекрати работата по римейка. Това развитие е доста изненадващо, тъй като в момента всички канали се опитват да подновяват хитовите си стари сериали, за да яхнат вълната на носталгията. Обяснението от президента на развлекателния отдел на NBC Дженифър Салке е следното: „В момента нищо не се случва. Прегледахме малко материал, решихме, че за момента той не си заслужава да бъде разработен. Никога не бих казала никога, тъй като това е доста обичано заглавие, но сегашната инкарнация е мъртва“.

Изображение с име: xena

„Зина: Принцесата-войн“ беше разклонение от сериала „Херкулес: Легендарните приключения“ с Кевин Сорбо. Тя е един от малкото примери за спин-офи, които са по-успешни от сериалите-родители. С 6 сезона и 134 епизода зад гърба си, „Зина: Принцесата-войн“ придоби огромна популярност, стана известна с редица постижения, а вярната й фен-база е лоялна и днес. Работата по римейка започна през 2015 с Хавиер Грийо-Мархуач от „Изгубени“ като главен сценарист, но той напусна проекта през 2016 поради „творчески различия“. Някои спекулират, че тези различия са се отнасяли до желанието му да покаже Зина и Габриел като явни лесбийки, а не само да загатва мъгляво, както правеше първият сериал.

Разбира се, възможно е и просто написаният от него сценарий за пилотен епизод да е бил пълен боклук, от който телевизията разумно да се е отказала. Те вече се опариха с новия сезон на „Герои“, който беше тотално безсмислен и ненужен. Или пък идеята на Грийо-Мархуач да е била неоценен диамант, който злите продуценти не са могли да разпознаят… Така или иначе, ще трябва да почакаме още поне няколко години, преди някога да видим римейк на бойната красавица.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата