Ще има филм за Оби-Уан Кеноби

Лукасфилм разработват проекта със Стивън Долдри.

Стивън Долдри изглежда като скромен човек, който ще поеме огромна отговорност.

„Rogue One: История от „Междузвездни войни“ доказа миналата година, че публиката има глад за филми по Star Wars и извън основната поредица, дори и да са с нови герои. На следващия самостоятелен филм, който ще излезе догодина – за младия Хан Соло – му предстои да докаже, че има глад и за още от любимите герои, които вече не са между живите. Феновете отдавна искаха филм за емблематичния джедай, с когото започва всичко, Оби-Уан Кеноби. Вече е официално, че такъв ще има!

За режисьор на следващия проект-разклонение гласят Стивън Долдри. Въпреки че вече е на 56 години, той няма богата биография, още по-малко пък блокбъстъри в нея. Но е режисирал много обичани филми като „Били Елиът“ и „Четецът“. В момента работи като изпълнителен продуцент (на пълно работно време) и режисьор (от време на време) на сериала „Короната“ – един от най-скъпите сериали, правени някога. Все още не е сигурно, че именно той ще оглави филма за Оби-Уан, но едва ли би пропуснал такава възможност за скок в кариерата. Намесата му вероятно означава, че ще става дума за по-малък и концентриран върху героя филм, а не за грандиозен блокбъстър.

Юън МакГрегър пък беше един от най-хвалените актьори в трилогията с епизоди 1-3, така че не би било изненадващо ако се завърне в ролята си. Самият той неведнъж е казвал, че с удоволствие би го направил, стига да го повикат. На този етап би било по-скоро изненада ако това не се случи, въпреки че нищо не е потвърдено.

 Най-вероятно ще видим този филм през 2020 година, след като излезе завършекът на текущата трилогия, Епизод ІХ, но може и да почакаме повече. За същата година се гласи и „Индиана Джоунс 5“, така че на Лукасфилм им предстои много работа, за да се задържат на гребена на вълната и фенското одобрение.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |