Вижте късометражката, спечелила състезанието The Conjuring

Дейвид Сандбърг отличи „Медицинската сестра“ като най-добрия хорър за обявеното от него състезание.

Преди време режисьорът на неочаквано сполучливия „Анабел 2: Сътворението“, Дейвид Сандбърг, обяви конкурс за късометражен филм, който да пасне на хорър-вселената на „Заклинанието“ от Джеймс Уан. Срокът беше по-малко от месец, а условието – филмът да е по-къс от 2 минути. Вече е известен победителят и той определено си заслужава наградата.

Режисьорът и сценарист на проекта Джулиан Тери пише, че е заснел филмчето за 4 дни. Неговата награда е да се срещне с изпълнителен директор на New Line Cinema и със самия Сандбърг, като те ще платят пътните разходи. Въпреки че едва ли това ще доведе до цъфтяща холивудска кариера за победителя, има потенциал събитието да доведе до нещо добро – самият Сандбърг стана един от големите режисьори на хоръри именно след късометражката си, от която излезе доста свежия „Не гасете светлините“.

Въпреки краткия период на създаване и заснемане, филмчето изглежда доста професионално – с адекватни декори, осветление и грим. Малкото момиченце и демоничната медицинска сестра изглеждат точно като взети от вселената на The Conjuring. Дори на Джулиан Тери да не му остане нещо повече от приятен спомен след тази победа, продуцентите на успешната поредица заслужават похвала за тази инициатива, която дава шанс на неизвестни творци да пробият.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |