Алекс Гарланд ще ни анихилира

Първи трейлър за Annihilation, адаптация на едноименен роман от Джеф Вандърмиър.

Джеф Вандърмиър е известен в България с трите си романа от поредицата „Съдърн Рийч“ (изд. „Екслибрис“). Първият се казва „Анихилация“ и разказва за мистериозната и изолирана от света Зона Х и мисиите за нейното изследване. Именно той е послужил за вдъхновение на Алекс Гарланд, създателят на „Ex Machina: Бог от машината“, за следващия му филм. Ако се съди по първия трейлър, адаптацията на романа ще бъде също толкова мистериозна и изненадваща, а също така – подобаващо красива:

Много хора вече намират прилики с Arrival, в което няма нищо лошо. Ще е интересно да видим какво е направил Гарланд с материала от книгата, като е важно да се отбележи, че той разполага с правата само за „Анихилация“, но не и продълженията й. Следователно, вероятно няма да ползва разкритията и обратите от цялата трилогия, а само концепцията за началото й. Нещо повече, Гарланд не вижда своята „Анихилация“ като начало на трилогия и опит да адаптира и трите книги, а по-скоро като самостоятелен и завършен филм. Едва ли ще успее да вкара всяка изненада от романа, но е достатъчно да включи най-важното и да го пресъздаде добре, за да бъде филмът успешен.

В главните роли са Натали Портман, Оскар Айзък (сексуалната сцена между тези двамата вече привлече вниманието на феновете на „Междузвездни войни“), Дженифър Джейсън Лий (убийцата от трети сезон на „Туин Пийкс“), Джина Родригес („Девствената Джейн“), Теса Томпсън (Шарлот от „Западен свят“), Тува Новотни и др.

Премиерата на Annihilation е на 23 февруари 2018.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |