Amazon ще ни покаже, че най-страшните истории са истина

Трейлър за предстоящия сериал Lore.

Народните приказки могат да бъдат наистина ужасяващи, независимо от коя страна произхождат. От това се възползва подкастът Lore, който събира по 5 милиона слушания на месец. Водещият му, Арън Менки, разследва истината зад съвременните митове и легенди. Сега „Фолклор“ (поради липса на по-подходящ превод) става на сериал, продуциран от Amazon Prime.

Шестте „ужасяващи“ истории в първи сезон ще са разказани по подобен на подкаста начин – с комбинация от документални кадри, разказ зад кадър и кинематографични пресъздавания, за да представи картина, максимално близка до реално случилото се. Зад идеята стоят продуцентът Гейл Ан Хърд на „Живите мъртви“ и Глен Морган от „Досиетата Х“. Очакванията са двамата да извисят сериала над подобните му полуриалитита по кабеларките.

Както виждате, Lore ще включва класически зли същества като вампири, демони и обладани кукли. В главни роли разпознаваме Робърт Патрик, Кристин Бауер ван Стратен, Адам Голдбърг, Холанд Роден, Колм Фиор и Кембъл Скот.

Amazon Prime определено изостава от конкурентите си – въпреки че се постара доста за „Човека във високия замък“ и сериалът като цяло е успешен, сайтът все още не предлага съдържание, което масовата публика да иска да види – като това на Netflix, HBO GO или Hulu.

Дали Lore ще бъде този дългоочакван успех? Едва ли, но все пак може да му се даде шанс. Премиерата е на 13 октомври.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |