blade runner 2049

Късометражка-предистория за Blade Runner 2049

Вижте едно от най-важните събития, предначертали историята за продължението на „Блейд рънър“.

Малко е известно за това какво ще представлява дългоочакваното продължение на Blade Runner, но то вече изглежда като един от най-вълнуващите филми за годината. Рекламната кампания обаче напредва и с нея неминуемо ще дойдат някой подробности за това, което можем да очакваме.

Първата голяма подсказка идва под формата на късометражка, режисирана по молба на Дени Вилньоф от „неговия приятел Люк Скот“. Действията в краткото филмче се развиват през 2036 година и представят пълноценно персонажа на Джаред Лето – визионер-слепец, който произвежда репликанти въпреки официалната забрана.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Вероятно тази малка презентация е довела до отмяната на забраната за производство на репликанти, което явно ще бъде възстановено за историята от 2049-та година. Джаред Лето се представя добре в късометражката и дава основания да очакваме от него да бъде запомнящ се злодей. Дали самият той не е репликант? Дали наистина е напълно сляп? Дали наистина иска да вдигне забраната и да прави репликанти с идеята да спаси света или има друга цел?

По думите на Вилньоф, направени са 3 късометражки-предистории, така че другите две явно тепърва предстоят. Малко повече от месец остава и до самия филм, така че скоро ще получим повече отговори. Докато дойде 6-ти октомври, порадвайте се и на тези реклами:

https://www.youtube.com/watch?v=Dgank1Rk32E

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата