Stitchers и The Mist – спрени

„Мъглата“ изкара само един сезон, а „Пришиване“ – три.

За да допълним настроението ви от студения дъждовен ден навън, ви носим малко скръбни вести. Сериалите „Мъглата“ и „Пришиване“ няма да имат нови сезони.

The Mist започна като обещаваща адаптация на романа от Стивън Кинг и получи силна подкрепа от иначе скромната телевизия Spike. Първите епизоди се отплатиха – с над един милион зрители (на живо плюс DVR-записите за първите три дни след излъчването), което е доста добро постижение за този канал. За съжаление, след това рейтингите се влошиха, като последните серии едвам минаваха 0,8 милиона по същия показател, а по-малко от половината от тях са гледали пряко. Критиците като цяло не дадоха много добри отзиви, а феновете на Стивън Кинг направо бойкотираха, ядосани от решението почти всичко от романа да бъде променено. Героите бяха коренно различни, а гигантските чудовища от оригинала просто бяха пропуснати. За съжаление, никога няма да разберем какво точно представлява мъглата и откъде идва тя във версията на сериала. Но, както се оказва, на повечето хора не им и пука.

Прr „Пришиване“ ситуацията не е много по-изненадваща. Там първи сезон се справи прилично през 2015 година, но втори отбеляза 50% по-малко зрители, което си е сериозен отлив. Въпреки това, сериалът извади късмет и беше подновен за трети сезон, но неговите резултати бяха още по-лоши. Едва по 365000 души средно са гледали най-новите епизоди, което е изключително слаб резултат дори за канал като Freeform. Това развитие на нещата сигурно кара сценаристите доста да съжаляват за решението си да добавят клифхенгър в последната минута. Феновете няма да разберат какво ще стане с Кристи и Камерън и коя е сенчестата фигура в последната минута, благодарение на която става ясно, че амнезията на Кристи вероятно е фалшива. За щастие, поне сюжетната линия с майката на Кристи получи задоволителен финал. Епизоди на Stitchers все още се излъчват в България по телевизия Fox.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Лилия Виделова

Трябва да има 4 сезон дори да е финален.

GFoxxx

Той „Мъглата“ беше доста зле. Много неща куцаха, радвам се, че мъката бе прекратена.