lb

The Lost Boys става и на мюзикъл

Композиторът на саундтрака от оригиналния филм разработва музикална пиеса по него.

Тази година култовият вампирски филм „Изгубените момчета“ навършва 30 години. В него Кийфър Съдърланд направи първата си голяма роля (доста преди Джак Бауър) като изрусеният вампирски лидер Дейвид.

Една от причините филмът да остане във времето е саундтракът му, част от който е дело на носителя на Грами Джи Том Мак. Негова е песента Cry Little Sister. Именно той е зад проекта за мюзикъл по The Lost Boys, който ще бъде предистория на филма.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Саундтракът ще излезе в САЩ още този октомври, преди пиесата да е готова. Сюжетът на мюзикъла ще се фокусира върху Дейвид, като в началото ще видим какво е представлявал животът му на 5-годишна възраст. Тогава той е живял в сиропиталище в Източна Европа – преди да бъде осиновен от американско семейство.

„Това е нещо, върху което работя от няколко години. Искам да дам предисторията на героите и да разкажа откъде са дошли, как са станали вампири, как са придобили бунтарската си природа и младежката си уникалност, като същевременно запазя хумора, който се съчета така добре с ужаса във филма“, казва Джи Том Мак. „Написал съм нови песни, които дават дълбочина на историята“.

Напомняме, че отделно от този проект се готви и сериал за „Изгубените момчета“, дело на Роб Томас (който е сътворил „Вероника Марс“ и „Аз, зомбито“). Телевизията е CW, а ако идеята се реализира напълно ще има 7 сезона, които ще разкажат 7 десетилетия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата