Vikings-Season-5-Vikings

„Викинги“ е подновен за шести сезон

За скандинавските герои ще гледаме и догодина.

Години след началото му и въпреки смъртта на главния герой Рагнар Лотброк, сериалът „Викинги“ продължава да е популярен и харесван от зрителите. Отделно, явно е, че ни чака доста силна година с новите серии в пети сезон, които дори не са започнали да се излъчват. Това е дало увереност на History Channel да поднови драмата си (с леки свръхестествени елементи) и за шести сезон. И то не от 10, а отново от 20 епизода!

Илай Лерър, вицепрезидента на телевизията, отговаряш за собствените продукции, заявява следното по адрес на хитовия сериал: „Vikings от творческа гледна точка пропътува монументална дължина. Сериалът еволюира от ранните походи в Англия, през спиращата сърцето смърт на Рагнар Лотброк, до ожесточените битки на Великата Езическа Армия, а сега ще видим синовете на Рагнар да изследват и покоряват познатия свят. Майкъл Хърст само е одраскал повърхността на епичната си сага. Очакваме с нетърпение да продължим нашето партньорство с един от най-великите сценаристи на златната ера на телевизията и да забавляваме зрителите си с 40 нови епизода през следващите два сезона“.

В шести сезон екипът ще предложи и още експерименти, включително възлагането на режисурата на единия от епизодите на Катрин Уиник, актрисата, която играе може би най-популярния образ на сериала, Лагерта. Това за нея ще е режисьорски дебют. Това вероятно е знак, че тя ще оцелее и следващите 20 епизода.

„За мен беше чест и удоволствие да работя с нашите партньори, за да създадем над 5 сезона и 69 епизода от „Викинги“, казва Майкъл Хърст, създател на сериала и главен сценарист. „Сега сме готови да започнем работа по шести сезон с 20 епизода, в които ще доставим огромно и неочаквано разкритие на публиката“.

Какво ли ще е това разкритие? Тепърва ще чакаме да разберем. А преди него – вълнуващите сцени от сезон 5, който започва на 30 ноември.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата