Winchester-Movie-Poster

Коя е най-обитаваната къща в историята?

Според трейлъра на Winchester: The House That Ghosts Built – имението Уинчестър.

Ако случайно сте си помислили, че тази статия е за братята Уинчестър от сериала „Свръхестествено“, ще се наложи да ви разочароваме. Филмът „Уинчестър: Къщата, която призраците построиха“ (преводът не е окончателен, тепърва ще видим кой ще разпространява лентата у нас и какво заглавие ще й даде) има предостатъчно паранормални елементи, но е отделна продукция, и то доста по-хорър ориентирана. Научихме за него днес, тъй като попаднахме на трейлъра му:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Носителката на Оскар Хелън Мирън („БСП – Бесни страшни пенсии“, „Кралицата“) играе вдовицата Уинчестър, която употребява наследството на мъжа си за строежа на гигантска обитавана от духове и всякакви свръхестествени изроди къща. Сара Уинчестър е реална историческа личност, която наистина е строила огромно имение в продължение на 40 години след смъртта на мъжа си. То се намира в Сан Хосе, Калифорния. Според една от легендите, тя е построила къщата на седем етажа със стотици стаи с идеята те да служат за затвор на отмъстителните духове на хората, които оръжията на мъжа й са убили. Именно тя вдъхновява филма.

Другият главен герой в сюжета е д-р Ерик Прайс (Джейсън Кларк от „Терминатор: Генезис“ и „Зората на планетата на маймуните“), който ще провери лично дали вдовицата е луда или в брътвежите й има ужасяваща истина…

Сценаристи и режисьори на Winchester: The House That Ghosts Built са братята Майкъл и Питър Спириг, които имат доста интересни заглавия в биографията – направили са Daybreakers (хубавия филм с вампирите), Predestination (един от най-добрите филми на 2014) и Jigsaw (рестарта-продължение на „Убийствен пъзел“).

Премиерата в САЩ ще бъде на 2 февруари, а у нас – ще видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата