branimir sybev na proletniq panair na knigata v ndk-

Нощно острие разрязва столичния бар „Дак“

Бранимир Събев представя петия си сборник с хорър разкази на 9 октомври.

Изображение с име: Night Blade cТой е автор на 5 самостоятелни сборника с разкази от сферата на ужасите и фантастиката, участник в още 14 сборника с други творци, носител на 19 литературни отличия, председател на българския хорър клуб „Лазарус“ и един от най-добрите жанрови писатели в България. Затова когато острието му говори, другите слушат… и четат!

„Нощно острие“ (184 стр., 10 лв.) е най-новият сборник на Бранимир Събев. В страниците му са поместени 16 разказа от различни области на ужаса. Книгата излезе наскоро благодарение на изд. „Гаяна“, превърнало се в дом за българските ъндърграунд писатели, и е №20 от колекция „Дракус“. Други знакови творби на Събев са сборниците „Човекът, който обичаше Стивън Кинг“ и „Априлска жътва“ (изд. „Ибис“).

И отново бях сам, отново бях свободен, а моят свят разтвори мрачната си прегръдка и пак ме прие в лоното си, приветствайки радостно моето завръщане: заграчиха гарвани, прилепи запляскаха с ципестите си крила, шумолене на вятър в клоните на дърветата, смразяващ костите кикот в сумрака, мирис на кедрова гора и блато насред нея, огнени очи в гъстите храсталаци, скърцане на дъски в запустяла къща, дрънчене на вериги в полуразрушен замък, вой на вълци в зимна нощ и огромна луна, огряваща замръзнало езеро…“

Бранимир Събев ще представи петия си сборник с хорър разкази на 9 октомври от 19:30 часа в столичния бар „Дак“ (улица Московска 3А). Водещ на събитието ще бъде Петър Атанасов, главен редактор на електронното списание SciFi.bg. Всеки може да разгледа и включи събитието от фейсбук в личния си календар през този линк. „Нощно острие“ и други книги с творчески принос на Събев ще се предлагат на място с отстъпка и автограф.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата