the man in the high castle1.JPG

Първи кадри от The Man in the High Castle, сезон 3

Светът (и амбициите? А може би страховете?) на обергрупенфюрер Смит внезапно се разширява драстично.

„Човекът във високия замък“ продължава да е най-високопрофилният сериал на Amazon Prime. Затова не е изненадващо, че той за пореден път имаше присъствие на комик-кон. В случая, става дума за този в Ню Йорк от края на миналата седмица, където е била показана сцена от трети сезон. Тя вече е достъпна онлайн и разкрива, че скоро и нацистите ще разберат за различните паралелни вселени. Втори сезон завърши изненадващо добре за обергрупенфюрер Смит, но трети ще го изправи пред нови предизвикателства от космически мащаби.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Напълно логично е нацистите да искат да завладеят и другите светове, щом са приключили с техния собствен. Сериалът е достатъчно мрачен и с тази алтернативна вселена – представете си какво би станало ако войските на Химлер успеят да прескочат в нашия свят? Но тази интересна идея е нож с две остриета – съпротивата и така е достатъчно силна за Германия и Япония във вселената на сериала. Какво би станало, ако всички там научат, че има алтернативни светове, в някои от които нацистите губят? Вероятно всенародна революция – именно това е причината Хитлер толкова да се бои от филмите на Човека във високия замък, а те да са толкова ценни за съпротивата. При всички положения, очаква ни все повече прескачане между реалностите, и то не само между нашата и тази на сериала. За съжаление, още нямаме подсказки за това какво чака другите главни герои, като например Джулиана и Джо, както и дали няма шанс да видим Франк отново.

За новите епизоди ще трябва да почакаме малко повече от обичайното – все още не е обявена премиерна дата, но се очертава тя да бъде през 2018 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата