Първи кадри от The Man in the High Castle, сезон 3

Светът (и амбициите? А може би страховете?) на обергрупенфюрер Смит внезапно се разширява драстично.

„Човекът във високия замък“ продължава да е най-високопрофилният сериал на Amazon Prime. Затова не е изненадващо, че той за пореден път имаше присъствие на комик-кон. В случая, става дума за този в Ню Йорк от края на миналата седмица, където е била показана сцена от трети сезон. Тя вече е достъпна онлайн и разкрива, че скоро и нацистите ще разберат за различните паралелни вселени. Втори сезон завърши изненадващо добре за обергрупенфюрер Смит, но трети ще го изправи пред нови предизвикателства от космически мащаби.

Напълно логично е нацистите да искат да завладеят и другите светове, щом са приключили с техния собствен. Сериалът е достатъчно мрачен и с тази алтернативна вселена – представете си какво би станало ако войските на Химлер успеят да прескочат в нашия свят? Но тази интересна идея е нож с две остриета – съпротивата и така е достатъчно силна за Германия и Япония във вселената на сериала. Какво би станало, ако всички там научат, че има алтернативни светове, в някои от които нацистите губят? Вероятно всенародна революция – именно това е причината Хитлер толкова да се бои от филмите на Човека във високия замък, а те да са толкова ценни за съпротивата. При всички положения, очаква ни все повече прескачане между реалностите, и то не само между нашата и тази на сериала. За съжаление, още нямаме подсказки за това какво чака другите главни герои, като например Джулиана и Джо, както и дали няма шанс да видим Франк отново.

За новите епизоди ще трябва да почакаме малко повече от обичайното – все още не е обявена премиерна дата, но се очертава тя да бъде през 2018 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |