Pacific-Rim2

Подкрепете въстанието на йегерите

Трейлър за Pacific Rim: Uprising.

Въпреки че „Огненият пръстен“ не беше голям хит, особено пък в САЩ, където събра малко над 100 милиона. Не че това е слаб резултат, но е нищо на фона на бюджета от 190 милиона. За щастие, останалият свят попълни пропуските с още 309 милиона и това беше достатъчно за да се инвестира в продължение. Сега се оказва, че плановете са много по-смели – продължението е с бюджет от 150 милиона (по-малко от първата част, но все пак доста), маркетингът се старае много да го промотира и е възможно дори „Огненият пръстен: Въстание“ да се окаже отправна точка за серия от продължения и разклонения на франчайза.

Благодарение на Комик кон в Ню Йорк, който се провежда в момента, имаме и първи трейлър към филма. Очаквано, в него се подчертават епичните битки между колосални роботи и гигантски чудовища.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Продуцентите явно са взели присърце уроците от първия филм и са ориентирали продължението му към съответната публика – тази извън САЩ. Ако се съди по този трейлър, това е филмът, който Китай винаги е искал да направи, но не е имал парите за него. От по-странното озвучаване през изобилието от компютърна анимация, та чак до многото азиатци в героични пози, „Огненият пръстен: Въстание“ е с много по-източна атмосфера от стандартния холивудски блокбъстър. Бърн Горнман пък явно е предвиден да привлече британските зрители, тъй като и техният пазар не е за подценяване. Единствено рапът си е чисто американски.

Глобалният конфликт между чудовищата и пилотираните от хора супер-роботи от преди години е бил само прелюдия към повсеместното нападение в Pacific Rim Uprising. Джон Бойега е бунтарят Джейк Пентекост, някога обещаващ пилот на йегер, чийто легендарен баща даде живота си, за да осигури победата на човечеството над кайджу. Но Джейк е зарязал обучението си и е влязъл в криминалния свят.

Надига се обаче още по-голяма заплаха за градовете и света ни, която му дава шанс да оправдае наследството на баща си и да се сближи със сестра си, Мако Мори (Ринко Кикучи), която обучава ново поколение пилоти, израснали под сянката на войната. В търсене на справедливост за падналите в боя, тяхната последна надежда е да се обединят в глобално въстание срещу силите, които искат да ни унищожат. На Джейк ще му помогнат съперника му в пилотирането Ламбърт (Скот Истууд) и 15-годишната хакерка на йегери Амара (Кейли Спейни).

Режисьор е Стивън С. Денайт („Деърдевил“, „Спартакус“), а в останалите главни роли са Жинг Тиан, Бърн Горнман, Адриа Арьона и Чарли Дейл. Премиерата е на 23 март догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата