2 коментара
star trek discovery

Zoo – спрян, Star Trek: Discovery и Salvation – подновени

CBS реши бъдещето на фантастичните си сериали.

Старите да заминават, новите да продължават – това явно е мотото на CBS през последната седмица. Дебютиращите тази година сериали „Стар Трек: Дискавъри“ и „Спасение“ получиха втори сезони, а излъчилият трети сезон „Зоо“ е прекратен.

Изображение с име: zoo1Zoo започна сравнително силно откъм гледаемост и дори запази над 4 милиона зрители за втория си сезон, въпреки че критиците го разкъсаха. В трети сезон обаче сценаристите започнаха да залитат към още повече абсурди, което отказа мнозина да го следят. В крайна сметка, зрителите тази година се оказаха по-малко от 3 милиона на епизод, което за високобюджетен сериал е недостатъчно.

Star Trek: Discovery все още продължава, като епизодите му се качват в онлайн платформата на телевизията веднъж седмично. Премиерата донесе рекорден брой абонати на сайта, макар че това не значи нищо за услуга, която и без друго не е особено търсена. Подновяването за втори сезон е логично, независимо дали този брой се запази в следващите месец-два или не. Ако новият „Стар Трек“ спре, платформата ще остане без нищо, което да държи абонатите заинтересовани да си плащат месечната такса.

Лека изненада има при подновяването на Salvation – драмата, в която астероид наближава Земята (но ако се съди по края на първи сезон, човечеството може да я унищожи в ядрена война преди да се стигне до сблъсък), събра по 3,5 милиона зрители на епизод, което е далеч от оптимален резултат. При невисокия бюджет и слабата конкуренция през лятото обаче, това число явно е достатъчно за продуцентите да дадат зелена светлина на още 13 епизода.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата