Нов комиксов сериал – The Boys

Amazon ще адаптира комикс за момчета, надзираващи супергерои.

Пореден комикс ще бъде превърнат в сериал, но поне в този супергеройският елемент не е съвсем централен. The Boys започна да излиза през 2008 година и веднага се превърна в хит в САЩ. В неговата вселена хората със суперсили са като звезди, макар и с противоречив имидж. Главните герои са финансиран от правителството специален отряд, назначен да надзирава супергероите и да се уверява, че се държат прилично.

Почти веднага след премиерата си, „Момчетата“ е тръгнал към филмиране. Проектът обаче се е провалил и се е насочил към сериал за Cinemax (те вече правят Outcast) от Сет Роджен и Еван Голдбърг. И тази сделка е пропаднала, но Роджен и Голдбърг не са се отказали и ето, че вече има сигурен инвеститор. Amazon поръчаха пилотен епизод тази есен и явно са останали доволни от видяното, защото новата поръчка е за пълен сезон от 8 епизода. Решението е малко необичайно, тъй като досега студиото винаги пускаше всички пилоти онлайн и решаваше кои да развие след като се отчете реакцията на публиката. Директната поръчка е резултат от усилията на Amazon да работи по по-традиционен начин, както и вот на доверие. За повече сигурност към екипа е присъединен и Ерик Крипке, познат най-вече със Supernatural и Timeless.

Комиксът е завършен през 2012 г. след 72 издадени броя. Известен е с бруталното си насилие и нестандартния поглед върху супергеройския жанр. Въпреки известния финал, Амазон се надява да го превърне в следващия „Живите мъртви“ – хитов сериал с потенциал за безкрайно продължаване и разтягане. В тази връзка, студиото е сключило сделка за сериал и с Робърт Киркман, макар още да не се знае какъв ще е той точно.

Напомняме, че Amazon вече ни доставят The Man in the High Castle и The Tick, както и че развиват още много други продукции с потенциал като Ringworld, Snow Crash и Lord of the Rings.

The Boys ще започне снимки догодина и ще гони премиера през 2019.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |