welcome-to-night-vale

Welcome to Night Vale става на сериал

Подкастът ще бъде адаптиран от FX.

Изображение с име: fa85525b0f589b7804ebea1f2a07e0f5Преди време направихме една класация на добри подкастове като един по-различен начин да бъде разказана фантастична история. Холивуд явно също е стигнал до нея, защото е решил да адаптира една от тях като сериал. Инвеститорът е телевизия FX, която вече ни радва с American Horror Story и Legion.

Главната героиня в подкаста е Сесил Палмър. Тя е водеща на радиопредаване и именно нейните изяви в ефир чуват слушателите на подкаста. Историята е разказана през местната радиостанция на пустинното градче Найт Вейл – репортажите включват новини, обяви от тайната полиция на шерифа, прогнозата за времето, мистериозни светлини в небето, мистериозни забулени фигури с неведоми сили и културни събития. През годините, „Добре дошли в Найт Вейл“ е натрупало много истории и колоритни персонажи, които могат да се адаптират като сюжети за по един епизод или за цял сезон. Шантавият подкаст пък е направо фурор сред слушателите – има над 180 милиона сваляния. Популярността е позволила на екипа да вика за епизодични роли актьори като Уил Уийтън, Джасика Никол и Фелиша Дей.

Създатели на Welcome to Night Vale са Джоузеф Финк и Джефри Кренър, които са се срещнали в театрална група в Ню Йорк, наречена „Ко-футуристите на Ню Йорк“. Близостта на двамата до театъра също им е помогнала да направят иначе нискобюджетното си творение хит. Двамата ще бъдат изпълнителни продуценти и на сериала, а сценарият за него ще се пише от Дженифър Хъчинсън (Better Call Saul). Феновете очакват адаптацията да не следва твърде близо оригинала, тъй като форматът му не е подходящ за сериал. Най-вероятно Хъчинсън ще си избере кои от вече представените персонажи да станат главни герои редом със Сесил и кои да си останат епизодични, но в крайна сметка да се получи нещо като „Миднайт, Тексас“.

Въпреки че FX съвсем наскоро стана притежание на Дисни, сделката за „Добре дошли в Найт Вейл“ все пак е сключена и вероятно ще се реализира в недалечно бъдеще. Стискаме палци да не чакаме прекалено дълго.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата