z-nation

Z Nation ще има пети сезон

Зомбокалипсисът продължава и догодина.

Изображение с име: znationposterНякога хитовият сериал Z Nation на телевизия Syfy вече не е толкова хитов – тази година е едва на пето място в рейтинговата класация на телевизията (по-гледани са The Magicians, Happy! (засега – излъчени са само два епизода, така че е рано да се правят заключения там), The Expanse и Killjoys). Спадът на зрители спрямо трети сезон е с почти една трета, което е доста сериозен отлив на този етап от жизнения цикъл. Въпреки това телевизията продължава да е доволна и е поръчала пети сезон на Asylum – продуцентската къща зад Sharknado за първи път прави сериал и все още й се получава.

Новината за подновяването е от туитъра на Дейвид Майкъл Лат, директора на Asylum, в същия ден, в който е излъчен двойният финален епизод на четвърти сезон (преди 3 дни). Той не е уточнил премиерна дата или планирани сюжетни линии, а само, че се очаква новите серии да са готови за 2018 година.

Z Nation се развива около три години след като човечеството е почти унищожено от зомби апокалипсис. Група непознати трябва да се сработят, за да оцелеят в пустошта, но и си намират мисия – да закарат Мърфи, единственият човек с имунитет, до учените, които да изработят лек от кръвта му. Мърфи обаче все повече и повече се превръща в зомби, макар и да запазва човешкото си самосъзнание. В по-късните сезони на Мърфи му се ражда и дъщеря (с абсурдно синя кожа), която се присъединява към главните герои.

Сериалът е далеч от сериозната драма на „Живите мъртви“, но не е и чак толкова пародиен, колкото „Акулонадо“. Има епизоди и в двете крайности (драматичните определено се получават по-добре), но повечето са по средата между тях. Ще видим дали „балансът“ ще се запази и догодина, както и дали няма следващите серии да се окажат последни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата