4 коментара
black-widow-scarlett-johansson

Черната вдовица най-накрая със собствен филм!

Жена ще пише сценария за супергероинята.

Изображение с име: marvel-black-widow-winter-soldier-movieMarvel са пионери в много отношения, що се отнася до киновселената им, а DC все ги догонва, и то неуспешно, но има един елемент, в който първото комикс студио се издъни – соло филм за супергероиня. В това отношение предимството е очевадно в полза на DC, които първи направиха „Жената чудо“ и се облажиха финансово от това, дори си изчистиха имиджа с поне един свестен филм. Въпреки много по-големия каталог на филми зад гърба си, Marvel все още нямат с какво да се похвалят в тази категория.

Мнозина фенове искат да видят филм за супергероиня от вселената на Марвел от години. Логично е, че най-подходящата кандидатка за целта е Черната вдовица. Героинята на Скарлет Йохансон се появи за първи път в „Железния човек 2“ и оттогава стана незаменима част от екипа на „Отмъстителите“. Въпреки това, филм така и не се направи досега.

Е, мечтата на почитателите най-после се сбъдва – Марвел се захващат сериозно с проекта, вероятно мотивирани от всичко изброено по-горе. Нает е сценарист, който да разработи първата чернова – Джак Шефър. Все още не се знае какво точно планира той, а и работата му може да отнеме много време, но поне нещо вече се случва. Ако филмът се реализира след „Отмъстителите 4“, той ще бъде осмият с участието на Скарлет Йохансон. Джак Шефър не е от най-известните сценаристки, но е написала няколко сценария, влезли в Черния списък (на добрите сценарии, които не са филмирани), както и късометражката „Замръзналото кралство: Коледа с Олаф“.

Ако нещата се развият с прилична скорост, има шанс филмът да е готов за 2020 година. Стискаме палци той да задълбае повече и в предисторията на интересния, но потаен персонаж.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата